Primăria Fălticeni are contract semnat pentru reabilitarea podului de la ieșirea din orașLocal

Primăria Fălticeni are contract semnat pentru reabilitarea podului de la ieșirea din oraș

       Accesări: 1458

Reabilitarea podului de pe Drumul European 85, situat la ieșirea din Fălticeni, spre Roman, va începe în curând.

Primăria Fălticeni a anunțat că a semnat contractul de lucrări, chiar în prima zi a lunii aprilie.

Primarul Cătălin Coman spune că investiția, în valoare de peste 3 milioane de lei, va fi demarată în perioada următoare, imediat ce va fi semnat ordinul de începere a lucrărilor.

Contractul de lucrări a fost adjudecat, în urma procedurii de licitație publică, de societatea Maghebo SRL, din Câmpulung Moldovenesc.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Finanțarea se va derula prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL.

Lucrările de reabilitare vor consta în: intervenții la structura de rezistență a podului, lucrări hidrotehnice, realizarea rampelor de acces, modernizarea instalațiilor de iluminat public.

Reabilitarea este extinsă și la porțiunea de drum care pornește de la statuia Grănicerului, până la sensul giratoriu din zona supermarketului Lidl.

Durata de execuție a lucrărilor de reabilitare este de 5 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

“Este un moment așteptat de mult timp, atât de noi, administrația locală, dar mai ales de fălticeneni și de toți cei care tranzitează Fălticeniul. O intervenție necesară, care va începe în curând. În ceea ce ne privește, suntem pregătiți să emitem ordinul de începere a lucrărilor.

Sunt peste 30 de miliarde de lei vechi care vor intra în Municipiul Fălticeni, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Am obținut și această finanțare, pe lângă multe altele, pentru că am găsit înțelegere la Guvernul României și sprijin din partea parlamentarilor din Fălticeni, cărora le mulțumesc pentru implicare.

În egală măsură este și meritul angajaților Primăriei Fălticeni, care au întocmit toate documentațiile necesare realizării unei investiții de această anvergură”,  a declarat primarul Cătălin Coman.   

ȘTIRI