Primăria Fălticeni a semnat contractul de lucrări pentru baza de agrement Nada FlorilorActualitate

Primăria Fălticeni a semnat contractul de lucrări pentru baza de agrement Nada Florilor

       Accesări: 212

La Primăria Fălticeni a fost semnat contractul de lucrări pentru Proiectul „Înfiinţare infrastructură de agrement Nada Florilor”.

Cu acest prilej a avut loc o conferinţă de presă la care a participat primarul Cătălin Coman, conducerea Consiliului Judeţean Suceava, arhitectul arhitectul care a lucrat la întocmirea proiectului, consultanţii şi reprezentanţii firmelor care vor derula investiţia.

Au fost prezentate aspecte care ţin de derularea lucrărilor, dat fiind faptul că acestea trebuie să se încheie până la sfârşitul anului 2015.

Infrastructura de agrement creată în urma implementării proiectului va oferi facilităţi de petrecere a timpului liber pentru turişti şi comunitatea locală.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Declaraţii din conferinţa de presă: 

Prof. Cătălin Coman – Primarul municipiului Fălticeni: 

„Un proiect aşteptat şi necesar pentru Fălticeni şi pentru întreaga zonă. Semnăm astăzi contractul pentru lucrările efective din cadrul proiectului. Am început demersurile în iulie 2013, pe măsura 5.2, depunând proiectul la ADR Nord Est. La aproape 1 an, pe 30 iunie 2014, am semnat contractul de finanţare. A fost o perioadă cu multă muncă din partea celor implicaţi. Obiectivul general este dezvoltarea economică a municipiului Fălticeni, realizarea unei infrastructuri de agrement. Ca obiective specifice: valorificarea resurselor naturale în scop turistic, diversificarea serviciilor turistice, stimularea investiţiilor, crearea de locuri de muncă în municipiul Fălticeni. Vom realiza o piscină acoperită, un bazin de înot dotat cu trambuline la înălţimi variabile, o piscină pentru adulţi dotată cu topogane, o piscină pentru copii cu adâncimi variabile, un teren multifuncţional, pentru activităţi sportive, o pistă de biciclete, alături de tot ceea înseamnă reabilitarea aleilor existente, mobilier stradal, captarea izvoarelor care ne creau probleme pe acel versant. Vor exista şi trei parcări pentru maşinile celor care vor veni la această bază de agrement. Un proiect realizat cu foarte multă muncă, cu mult efort, într-u timp foarte scurt, pentru că, să nu uităm, ne adresăm unui exerciţiu financiar 2007-2013, un proiect care trebuia realizat mai demult. L-am preluat de la zero, este un efort şi o muncă exclusiv din 2013 a actualei administraţii şi ţin să mulţumesc tuturor celor care au acţionat activ la acest lucru. Mulţumesc pe această cale Consiliului Judeţean Suceava şi preşedintelui Cătălin Nechifor pentru sprijinul intituţional acordat în demersul nostru.” 

 

Cătălin Nechifor – Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava

„Sunt foarte puţine exemple, nu doar în Suceava, ci în întreaga ţară, când autorităţile locale îşi asumă proiecte generatoare de venit. Înseamnă că, pe de o parte, contribuţia este foarte mare, jumătate din bani trebuie puşi de administraţia locală, iar în al doilea rând Primăria Fălticeni demonstrează curaj pentru că se înhamă la o activitate care înseamnă venituri, care în final înseamnă şi profit. Cred că acest model, pe care la Fălticeni demonstrăm că există şi poate fi implementat, ar trebui luat în seamă cu curaj de administraţiile publice. De rugulă primăriile, autorităţile locale, se canalizează pe proiecte care sunt cu cofinanţare mică, care nu sunt în domeniul generator de venituri, şi care nu întotdeauna presupun rezultate directe şi indirecte satisfăcătoare. Aici avem completarea unei palete turistice. Pe lângă ceea ce înseamnă Fălticeniul ca oraş cultural, cu muzee, case meoriale, iată că venim cu renaşterea unui brand care a existat în trecut, Nada Florilor, plecat din scrierile lui Sadoveanu, cu un trecut important. A existat până spre anii 2000 o bază importantă la Nada Florilor, cum a existat şi la Dumbrava Minunată. Cred că această activitate va trebui continuată în perioada următoare pentru că am speranţa şi convingerea că acest proiect va fi dus la bun sfârşit până la 31 decembrie 2015. Este mai complicat faţă de anii anteriori pentru că, fiind un an terminal pe exerciţiul financiar 2007 – 2013, suntem obligaţi să ne asigurăm că toate cheltuielile, toate etapele proiectului, sunt derulate după graficul asumat. Va trebui continuat acest proiect în viitor printr-o intervenţie mai importantă din partea Ministerului Tineretului şi Sportului. Aici la Fălticeni funcţionează de ani buni un centru de pregătire pentru sporturile nautice. Cred că odată implementat acest proiect, este justificată construcţia cu adevărat a unui centru olimpic de excelenţă pentru că sunt create facilităţi importante, cu efort local, şi cred că Fălticeniul va satisface cu brio acest format de centru olimpic de excelenţă. Aveţi toată susţinerea noastră în acest demers pentru că în acest fel putem face un circuit complet, care să satisfacă nevoia de turism, timp liber, dar şi performanţa, pentru că Fălticeniul are un brand important în acest sens.” 

 Prof. Alexandru Rădulescu – Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava 

„Este un proiect extrem de util pentru Municipiul Fălticeni, pentru comunitatea de aici. Domnule primar, în urmă cu trei ani am avut diverse întâlniri cu segmente ale populaţiei şi aproape a devenit un laitmotiv opinia să facem ceva şi pentru Fălticeni, pentru oamenii de aici care nu au unde să-şi petreacă timpul liber. Cu nostalgie, indiferent de vârstă, aproape toţi au evocat zona Nada Florilor de care se leagă tinereţea majorităţii oamenilor din Fălticeni. Este nevoie de acest proiect. De când se discută despre acest proiect au apărut opinii cum că ar fi o tichie de mărgăritar pe capul unui chel, cum că fălticenenii reprezintă o comunitate doar cu nevoi primare, ceva mâncare, ceva căldură şi cam ajunge. Nu, fălticenenii au nevoie de necesităţi superioare pe acea piramidă a necesităţilor umane. Au nevoie atât de teatru, de muzică, dar au nevoie şi de acest spaţiu în care să-şi poată duce copiii, nepoţii, iubita, familia. Sunt convins că va fi un succes, sunt convins că ne vom simţi bine în oraşul nostru şi sunt convins că vor urma şi alte proiecte.”

[ot-gallery url=”http://www.cronicadefalticeni.ro/poze/contractul-de-lucrari-pentru-baza-de-agrement-nada-florilor-a-fost-semnat/”]

ȘTIRI