Primăria Comunei Drăgușeni are proiecte finalizate pe infrastructură în valoare de peste 2 milioane de euroRural

Primăria Comunei Drăgușeni are proiecte finalizate pe infrastructură în valoare de peste 2 milioane de euro

       Accesări: 450

Duse la bun sfârșit. Proiecte importante de investiții pe bani europeni și guvernamentali au fost derulate în Drăgușeni, au fost finalizate. Ambele realizate pe infrastructură, acestea au rezolvat parte din problemele pe care comuna le avea la acest capitol.

Primarul Vasile Cepoi afirmă că prin aceste proiecte s-au atras peste 2 milioane de euro.

Un proiect a vizat asfaltarea drumului ce leagă satele Drăgușeni și Broșteni.

Realizată din două straturi de asfalt, șoseaua cu două benzi de circulație se întinde pe o lungime de 7,5 kilometri. Lucrările de amenajare pentru drumul comunal DC 8A au costat peste 1 milion de euro, mai precis 5 milioane de lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Un alt obiectiv de investiție finalizat este podul peste râul Moldova.

Realizat cu fonduri alocate în mai multe tranșe de Guvernul României, podul respectă standardele în domeniu. Șantierul s-a întins pe patru ani, timp în care au fost absorbite fonduri de 4,5 milioane de lei. Podul are 8 metri lățime și 225 metri lungime și a fost încheiat în decembrie 2014.

Primarul Vasile Cepoi spune în tot acest timp alte investiții s-au relizat în comuna Drăgușeni. Spre exemplu, s-au amenajat 10 kilometri de trotuare cu pavele de-a lungul drumului european E85.

În planurile administrației locale figurează un alt proiect pe parte de infrastructură, susținut cu fonduri guvernamentale.

Prin intermediul acestuia s-a urmărit asfaltarea drumului comunal DC 8B, în lungime de 6 kilometri, între localitățile Drăgușeni și Gura Leu.

ȘTIRI