Primăria Comunei Boroaia derulează un proiect de 7 milioane de lei pentru rețele de canalizare și apă potabilăRural

Primăria Comunei Boroaia derulează un proiect de 7 milioane de lei pentru rețele de canalizare și apă potabilă

       Accesări: 1409

Condiții mai bune pentru standarde de viață mai ridicate. Într-o comună din zona Fălticeni, autoritățile locale au reușit să atragă fonduri pentru investiții importante la infrastructura din subteran. Primăria Boroaia derulează un proiect PNDL cu fonduri europene pentru extinderea rețelei actuale de apă potabilă și înființarea primei rețele de canalizare.

Valoarea contractului se ridică la 1,5 milioane de euro, aproximativ 7 milioane de lei.

Din toamna anului trecut, mai precis din luna octombrie, au început lucrările care au un termen de execuție de 24 de luni.

Proiectul prevede amenajarea unei rețele de 18 kilometri de rețea de canalizare și extinderea structurii existente de transport pentru apa potabilă cu încă 400 de metri. Din aceleași fonduri europene se va construi și o stație de epurare modernă care va avea șase sisteme de pompare pentru apa uzată (SPA).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Primarul Vasile Berariu s-a aratăt mulțumit de ritmul lucrărilor, subliniind că proiectul actual completează nevoile unei comunități care aspiră la condiții tot mai bune de trai.

„Extinderea infrastructurii de apă și apă uzată din comuna Boroaia este un proiect de 1,5 milioane de euro care până acum se desfășoară fără probleme.”, ne-a declarat edilul Berariu. „Sunt mulțumit de ritmul lucrărilor și cu siguranță se va respecta termenul de execuție prevăzut, respectiv octombrie 2019. Prin proiectul actual vom ajunge să oferim posibilitatea de racordare la sistem pentru 55% din populația comunei.”

Din cei 18 kilometri de canalizare sunt finalizați deja 11 kilometri, urmând ca până la finele lunii mai 2018 să fie încheiate lucrările de amenajare ale sistemului de conducte subterane pentru apa uzată.

În paralel cu aceasta se construiesc cele șase puncte SPA, prin care apa menajeră va fi pompată în noua stație de epurare. Constructorul a finalizat două din cele șase stații prevăzute în proiect.

Pentru cei 400 de metri de rețea de apă potabilă, extinderea va fi făcută pe raza satelor Bărăști, Moișa și Boroaia.

Primarul Vasile Berariu afirmă că 1.000 de gospodării din cele 1.850 din comuna Boroaia vor putea fi racordate la noua rețea de canalizare. Edilul șef mai spune că până acum s-au făcut cinci situații de plată, care reprezintă contravaloarea avansului, și că s-a depus prima tranșă de plată pentru derularea lucrării.

La noua rețea de canalizare vor fi racordate nu doar gospodăriile ci și instituțiile din comună, școlile primare și gimnaziale, primăria, căminul cultural, cât și dispensarul uman.

În ceea ce privește rețeaua publică de alimentare cu apă, 800 de gospodării sunt deja cuplate la sistemul de apă potabilă.

Comuna Boroaia derulează pe lângă proiectul actual, în valoare de 7 milioane de lei, alte șase proiecte, printre care modernizări ale unor școli, care se ridică la 40 de milioane de lei.

ȘTIRI