Primăria Comunei Baia va înființa un Centru Medical de Permanență. Investiția se ridică la 1 milion de leiRural

Primăria Comunei Baia va înființa un Centru Medical de Permanență. Investiția se ridică la 1 milion de lei

       Accesări: 2524

Unitățile sanitare de la sate încep să fie modernizate. Dispensarele din mai multe comune aflate în zona Fălticeni sunt în proces de reabilitare capitală, iar altele sunt construite de la zero, în timp ce în alte localități se cristalizează proiecte noi în domeniu. Un program de investiții se va derula în Comuna Baia pentru înființarea unui Centru Medical de Permanență.

Costurile investiției vor fi suportate integral din bugetul local.

Medic de profesie, primarul Maria Tomescu vrea creșterea calității serviciilor medicale, dar și condiții mai bune pentru medicii și pacienții din cele două sate ale comunei. Medicii de familie din comuna Baia își desfășoară activitatea într-o clădire cu spații nu foarte generoase.

Centrul de Permanență Medicală va fi ridicat pe strada Ștefan cel Mare, în apropierea Școlii Gimnaziale „Nicolae Stoleru”, în apropiere de centrul comunei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Punem accent pe dezvoltarea comunității noastre sub toate aspectele. Sectorul sănătate este important și prioritar pentru mine și echipa din Primăria Baia.”, ne-a declarat Maria Tomescu. „Medicii trebuie să profeseze într-un spațiu modern, iar consătenii noștri să beneficieze de cele mai bune condiții pentru consultații și tratamente. Centrul de Permanență Medicală va fi un real beneficiu pentru comunitate, deoarece vom putea asigura servicii medicale pe tot parcursul unei săptămâni.”

Primar Maria Tomescu

Proiectul este estimat la 1 milion de lei.

Primăria Comunei Baia a intenționat să depună un proiect pe fonduri europene, ce ar fi putut fi realizabil, însă administrația locală nu a avut un teren intravilan în domeniul public, iar când s-a adus în discuție necesitatea achiziționării unui imobil, câțiva consilieri locali nu au fost de acord cu proiectul de hotărâre.

Centrul Medical de Permanență din comuna Baia va fi al doilea din zona Fălticeni. Prima unitate de acest gen este construită în comuna Fântâna Mare, clădirea fiind finalizată în proporție de 80%.

Un astfel de centru are rolul de a ușura sarcinile serviciului 112, dar și degrevarea unităților de primiri urgențe ale spitalelor din oraș, dar și continuarea programelor cabinetelor medicilor de familie, în așa fel încât oamenii să poată beneficia de acces facil la servicii medicale, la orice oră din zi și din noapte.

Consultațiile și tratamentele într-o astfel de unitate medicală sunt gratuite și se aplică oricărui cetățean, indiferent dacă este asigurat sau nu.

Centrul Medical de Permanență va fi construit pe un teren de aproximativ 850 mp, achiziționat de Primăria Baia.

Construcția acestuia se va desfășura pe o perioadă de doi ani. În toamna acestui an vor fi elaborate studiul de fezabilitate și proiectul tehnic.

Lucrările sunt estimate să înceapă în primăvara anului 2020.

ȘTIRI