Primăria Bunești s-a mutat într-un nou sediuActualitate

Primăria Bunești s-a mutat într-un nou sediu

       Accesări: 1146

Schimbare de decor pentru condiții de muncă mai bune. Angajații Primăriei comunei Bunești lucrează într-o nouă clădire, care devine primul sediu propriu al administrației locale. Cea mai importantă instituție din comună funcționează într-un imobil la standardele actuale.

Noua clădire, la doi pași de vechea primărie, este ridicată pe locul fostului dispensar veterinar care era în stare avansată de degradare, din acest motiv imobilul a fost dărâmat.

Investiția a fost suportată din bugetul local și se ridică la 700.000 de lei.

Viceprimarul Ioan Dolceanu spune că investiția era necesară deoarece vechea clădire a primăriei are nevoie de reparații capitale urgente.

Imprumutul Promotional de Sarbatori
Viceprimarul Ioan Dolceanu

Noul sediu a fost dat în folosință în luna august, la un an de la începerea lucrărilor. Până acum, cei 17 angajați ai Primăriei au lucrat într-o clădire veche de peste 130 ani, aflată în starea avansată de degradare, cu spații puține și improprii.

Pe de altă parte, imobilul în cauză este clădire de patrimoniu.

Primăria Bunești a reușit să obțină fonduri europene, în valoare de 500.000 de euro, pentru reabilitarea vechiului sediu. Din anul 1886 și până în 1918, aici a funcționat postul vamal dintre Moldova spre Bucovina.

Autoritățile locale vor să transforme clădirea fostei primării într-un muzeu al satului.

Vechiul sediu al Primăriei Bunești
Vechiul sediu al Primăriei Bunești
Vechiul sediu al Primăriei Bunești
Sediu nou Primăria Bunești
Sediu nou Primăria Bunești
Sediu nou Primăria Bunești

ȘTIRI