Primăria Boroaia direcționează anual 25% din bugetul local pentru modernizarea reței de drumuri din comunăRural

Primăria Boroaia direcționează anual 25% din bugetul local pentru modernizarea reței de drumuri din comună

       Accesări: 769

Modernizare este cuvântul de ordine în comuna Boroaia. Investițiile pentru infrastructură modernizarea arterelor rutiere reprezintă una din prioritățile primarului Vasile Berariu. Multe din drumurile comunale și județene au fost complet reabilitate, în timp ce altele beneficiază pentru prima dată de îmbrăcăminte asfaltică.

Este cazul unui proiect finalizat de curând, proiect finanțat din bugetul local și fonduri direcționate, în al doilea trimestru din 2016, de la Consiliul Județean Suceava.

Lucrările de asfaltare s-au făcut pentru drum comunal în lungime de 2,2 kilometri care face legătura cu comuna Bogdănești. Este vorba de strada profesor doctor Gheorghe Scripcaru care acum este modernizată în întregime.

În comuna Boroaia, administrația locală alocă anual un sfert din buget pentru modernizarea drumurilor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Primarul Vasile Berariu a precizat că în ultimii patru ani au fost asfaltați 13,5 kilometri de drumuri comunale. Și drumul județean care traversează comuna Boroaia, prin satele Bărăști și Giulești, este modernizat pe cei 5 kilometri.

”Pentru asfaltări avem o prioritate anuală.”, ne-a declarat primarul Berariu. ”Alocăm anual, în medie, cam 200 – 300.000 de lei din fonduri locale. Suma reprezintă un sfert din bugetul comunei Boroaia.”

Tot la capitolul infrastructură modernizată intră și asfaltarea un drumul național în lungime de 9 kilometri, cu fonduri de la Compania Națională de Drumuri și Poduri.

Categoriile de lucrări prevăzute pentru programul de dezvoltare al infrastructurii includ asfaltări, apărări de maluri, gabioane, podețe laterale, podețe transversale, gabioane.

În perioada iunie 2012 – mai 2016 au fost modernizate aproape 30 km de drumuri în comuna Boroaia.

ȘTIRI