Primăria Baia încheie trei proiecte de investiții din bugetul local: Toate școlile dispun acum de teren cu gazon sinteticRural

Primăria Baia încheie trei proiecte de investiții din bugetul local: Toate școlile dispun acum de teren cu gazon sintetic

       Accesări: 914

Educația are prioritate și în mediul rural. Investițiile direcționate de Primăria Baia către unitățile de învățământ însumează sume importante, pe care administrația locală le-a folosit în ultimii doi ani pentru dotările școlilor, reparații sau lucrări de modernizare. Printre proiectele care s-au materializat se află și terenurile de sport cu gazon sintetic.

Cu fonduri de la bugetul local au fost amenajate, rând pe rând trei astfel de obiective pentru fiecare din cele trei școli din comună.

Primul spațiu destinat activităților sportive în aer liber a fost amenajat la Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru”, după care s-a construit unul și la Școala Gimnazială nr.3.

Recent s-a finalizat și cel de-al treilea teren de sport destinat elevilor Școlii Gimnaziale nr.2.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Proiectul a fost terminat înaintea încheierii anului școlar, inagurarea având loc vinerea trecută, în prezența primarului Maria Tomescu, viceprimarului Mihai Biserică, directorului Roxana Potlog, colectivului de profesori de educație fizică și sport și elevilor unității de învățământ.

„Am dus la bun sfârșit aceste trei investiții pentru ca elevii să aibă condiții bune pentru practicarea orelor de sport și, în general, a sportului în timpul liber. Iată, acum, după doi ani avem trei de terenuri de sport la standarde moderne.”, ne-a spus primarul Maria Tomescu. „Când am preluat mandatul de primar, condițiile pentru practicarea orelor de educație fizică erau improprii. Modernizarea sistemului de educație va continua. Plănuim următoarele investiții prin care sperăm să creștem și calitatea actului educațional.”

Pe lângă aceste obiective de investiții finalizate, primarul comunei Baia pregătește documentația pentru o sală de sport în satul Baia. Aceasta este destinată Școlii Gimnaziale „Nicolae Stoleru”, unde sunt înscriși peste 600 de elevi.

Maria Tomescu are alte două proiecte pe masa pe lucru.

Primul vizează reabilitarea Școlii Gimnaziale „Nicolae Stoleru” și extinderea corpului de clădire, iar cel de-al doilea prevede construirea unei grădinițe cu program normal la Școala Baia numărul 3.

Unitatea de învățământ preșcolar va avea patru grupe și va putea oferi condiții moderne pentru aproximativ 100 de copii.

Educația este importantă pentru administrația locală, iar din acest motiv primarul comunei Baia i-a premiat pe 1 Iunie pe elevii silitori la învățătură și pe profesorii acestora. Ei au primit premii în bani și diplome de merit, la fel ca și copiii cu rezultate deosebite în competițiile școlare și în sport.

Maria Tomescu le-a transmis în cadrul festivității că va continua să sprijine performanța în educație.

ȘTIRI