Prima tranșă de vaccin antigripal trimisă în județul SuceavaSănătate

Prima tranșă de vaccin antigripal trimisă în județul Suceava

       Accesări: 108

Direcția de Sănătate Publică Suceava a primit, în cursul zilei de marți, 18 septembrie 2018, o tranșă de 2500 de doze vaccin antigripal, repartizată județului Suceava de către Ministerul Sănătății, pentru sezonul 2018-2019.

Această cantitate reprezintă doar puțin peste 5% din cantitatea de vaccin antigripal solicitată de DSP Suceava pentru întregul sezon, respectiv 46.000 de doze de vaccin.

Potrivit DSP Suceava, necesarul de vaccin solicitat va fi completat în alte trei tranșe, care ar trebui să ajungă în județul Suceava în cursul lunilor octombrie și noiembrie.

Directorul executiv, dr. Cătălina Zorescu, a precizat că cele 2500 de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite cu prioritate către: Serviciul Județean de Ambulanță Suceava, secțiilor cu risc din cadrul spitalelor (UPU, CPU, ATI, Maternitate, Boli infecțioase) și medicilor de familie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Vor fi vaccinate cazurile deosebite care se încadrează în grupele de risc: persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 de ani, aflate în evidența medicilor de familie cu afecțiuni cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepaticem neurologice, diabet zaharat, astm sau virusul imunodeficienței uman; gravide; persoane, adulți, copii, rezidente în instituții de ocrotire socială precum și persoane care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt; toate persoanele cu vârsta mai mare de 65 de ani.

În sezonul precedent, în județul Suceava au fost vaccinate 33.278 de persoane.

Ministerul Sănătăţii a anunțat recent că un milion de doze de vaccin gripal vor fi utilizate, în acest an, pentru imunizarea populaţiei din categoriile de risc, în cadrul campaniei gratuite de vaccinare antigripală.

„Am luat toate măsurile astfel încât anul acesta să nu mai avem întârzieri în asigurarea vaccinului gripal. Achiziţia se realizează în baza unui acord-cadru încheiat pe o perioadă de 2 ani şi astfel reuşim să asigurăm aprovizionarea la timp şi să demarăm campania de vaccinare în beneficiul celor care au nevoie de acest tip de prevenţie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

 

ȘTIRI