Prima recepție de proiect la noua Maternitate din Fălticeni: Unitatea are undă verde pentru funcționareLocal

Prima recepție de proiect la noua Maternitate din Fălticeni: Unitatea are undă verde pentru funcționare

       Accesări: 1441

Etapă încheiată cu succes la un obiectiv important din domeniul medical. Așteptată cu interes, deschiderea noii Maternități din Fălticeni este condiționată de data la care vor fi finalizate cele trei activități de amenajare începute recent la exteriorul clădirii. Un grup de specialiști au analizat în cursul zilei de ieri, 29 martie, lucrările executate în cadrul proiectului inițial, lucrări desfășurate la interiorul unității sanitare.

La sfârșitul lunii februarie, membrii unei comisii de la Direcția de Sănătate Publică, din care a făcut parte și medicul Cătălina Zorescu, au făcut verificările de rigoare privind respectarea normativelor din domeniul sănătății.

Reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava și Biroului de Urbanism din cadrul Primăriei au parcurs împreună cu inginerul Vlad Simerea, reprezentantul firmei de construcții, încăperile de la parterul și etajul imobilului.

Șeful comisiei de recepție a fost viceprimarul Constantin Bulaicon.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Acesta s-a arătat foarte mulțumit de calitatea execuției la partea interioară, apreciind că noua maternitate ridică standardele în ceea ce privește condițiile, materialele utilizate, circuitele interne și sistemele din dotare.

”Execuția este în regulă. A fost semnat procesul de recepție al lucrării efectuate la interiorul clădirii.”, ne-a declarat viceprimarul Constantin Bulaicon. „Din comisia care a recepționat lucrarea au făcut parte reprezentați ISU, ISC și Biroul Urbanism din Primărie. Ca șef al acestei comisii consider că sunt îndeplinite toate condițiile pentru funcționare. Avem o maternitate modernă, la standarde europene. Acum urmează celelalte etape de parcurs până la inaugurarea noii maternități.”

Lucrările la partea interioară au fost realizate de firma de construcții Tehnocon.

Acestea au demarat în mai 2016 și s-au încheiat spre sfârșitul lunii februarie 2017. Investițiile pe proiectul inițial se ridică la peste 1,3 milioane de lei, bani alocați integral din bugetul municipiului Fălticeni.

Alte trei proiecte se desfășoară acum, în paralel, la unitatea medicală care va funcționa în fosta Școală Generală nr.5 de pe strada Ion Creangă.

Zilele acestea se amenajează parcarea și calea de acces pentru autovehicule, în timp ce altă echipă construiește stația de oxigen. Acum se lucrează și la partea exterioară a clădirii care este anvelopată cu polistiren.

Potrivit viceprimarului Bulaicon, noua maternitate va fi inaugurată după Paști, cel mai probabil la sfârșitul lunii aprilie.

 

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI