Prima etapă de înscrieri la clasa pregătitoare s-a încheiat: 230 de copii vor studia la cele patru școli din FălticeniEducație

Prima etapă de înscrieri la clasa pregătitoare s-a încheiat: 230 de copii vor studia la cele patru școli din Fălticeni

       Accesări: 226

Unitățile de învățământ și-au deschis porțile pentru viitorii elevi. Copiii de grădiniță din Fălticeni au pășit în școli și au putut vedea unde vor învăța de la toamnă. Prima etapă a înscrierilor s-a derulat între 27 februarie și 16 martie, planul de școlarizare propus pentru anul 2017 – 2018 fiind atins în toate cele patru unități de învățământ.

La nivelul municipiului Fălticeni s-au înscris 230 de copii la școlile de circumscripție.

Clasele sunt formate, însă mici schimbări ar putea apărea pe parcurs.

La Școala „Ioan Ciurea” sunt înscriși 27 de copii care vor fi împărțiți în două clase. La Școala „Mihail Sadoveanu” s-au înscris 52 de copii care vor forma două clase, în timp ce la Școala „Alexandru Ioan Cuza” sunt 61 de copii înscriși la clasa pregătitoare.

La Școala „Ion Irimescu” sunt 90 de copii înscriși.

Doar două școli au cerut suplimentarea numărului de locuri. Școlile „Ion Irimescu” și „Alexandru Ioan Cuza” au solicitat la Inspectoratului Școlar Județean majorarea planului de școlarizare cu 5 și respectiv 11 locuri.

Măsuri similare ar putea fi luate la „Mihail Sadoveanu” și „Ioan Ciurea” după această a doua etapă de înscriere la clasa pregătitoare.

„Pentru cea de a doua etapă nu ne vom mai confrunta cu o avalanșă de înscrieri. Lucrurile s-au așezat încă din prima etapă.”, ne-a declarat Daniela Ilincăi, directoarea Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”. „Probabil vor mai fi câțiva copii care vor veni să se înscrie în această perioadă. Noi ne-am propus să facem în anul școlar următor două clase cu 50 de elevi, dar numărul celor înscriși este acum 61.”

Începând de astăzi, 24 martie, se deschide cea de a doua etapă a înscrierilor. Directoarea Ilincăi afirmă că nu vor fi mari schimbări până la final, cel mult 10% din numărul total al celor care s-au înscris ar urma să completeze listele actuale.

Este vorba de fălticenenii care locuiesc în străinătate și care vor să-și școlarizeze copiii în localitatea natală.

Până în prezent s-au alcătuit 9 clase pregătitoare în cele 4 școli gimnaziale din municipiu.

Părinții trebuie să știe că există și etapa a treia de înscrieri care se va desfășura la toamnă.

ȘTIRI