Prețurile la apă și canalizare se vor scumpi de la 1 iulieActualitate

Prețurile la apă și canalizare se vor scumpi de la 1 iulie

       Accesări: 107

Pe fălticeneni îi așteaptă un val de scumpiri în cea mai fierbinte lună a anului. De la 1 iulie 2014 se vor majora prețurile la gaz și țigări. Începând cu aceiași zi vor crește și prețurile pentru furnizarea apei și serviciului de canalizare.

Scumpirea vizează nu numai beneficiarii din Fălticeni, ci se va aplica la nivelul întregului județ. Informația referitoare la mărirea tarifelor a ajuns și la urechile câtorva președinți ai Asociațiilor de Proprietari din municipiu.

La bursa zvonurilor se vehiculează o scumpire a serviciilor cu 40 de bani pe metru cub de apă.

Contactat telefonic de Cronica de Fălticeni, preşedintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor – cel care deține și funcția de președinte al AJAC (AsociaţiA Judeţeană pentru Apă şi Canalizare Suceava), a confirmat doar faptul că prețurile la apă și canalizare vor crește, în tot județul, începând cu 1 iulie 2014, fără însă să precizeze și cu cât se vor scumpi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ajustarea este ceruă de ACET Suceava, operator unic al serviciilor de apă şi canalizare – epurare în judeţul Suceava, în baza planului de creştere a tarifelor până în anul 2015, stipulat în contractul de finanţare pentru proiectul de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Suceava.

Mâine, 27 iunie 2014, este programată Adunarea generală a Asociaţiei Judeţene pentru Apă şi Canalizare Suceava (AJAC), cu principal subiect de discuţie ajustarea preţurilor la apă potabilă şi a tarifelor la canalizare – epurare.

În prezent, operatorul județean ACET Suceava percepe populaţiei următoarele tarife: 4,25 lei /mc apă potabilă şi 2,58 lei/mc apă canalizată.

ȘTIRI