Prețul energiei electrice pentru populație crește cu 8,53 la sută din luna iulieActualitate

Prețul energiei electrice pentru populație crește cu 8,53 la sută din luna iulie

       Accesări: 266

Anunțată încă din primele luni ale acestui an, iminenta majorare a tarifelor pentru energia electrică se va produce începând cu data de 1 iulie 2017.

Majorarea va fi de 8,53 la sută, mult mai mare decât estimarea optimistă din februarie, de 1 – 2 la sută, a președintelui  ANRE, Niculae Havrileț.

În urma ședinței  de joi, 22 iunie, a Comitetului de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE) au fost avizate tarifele de tip Componentă piață concurențială, aplicabile, în trimestrul III, clienților finali casnici și noncasnici, beneficiari ai serviciului universal.

Prețul curentului electric pentru populație, calculat o dată la 6 luni, este format dintr-o compenentă reglementată de ANRE, cu o pondere de 10% din tariful total și alta care reflectă prețul din piața liberă, cu o pondere de 90 de procente.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Partea stabilită de ANRE va scădea cu peste 5 procente, însă componenta rezultată din piața liberă va fi mai mare cu 8,53%.

“Prețul energiei electrice din piața concurențială a înregistrat o creștere cu 24% față de trimestrul II. În aceste condiții, deși furnizorii de ultimă instanță au propus creșteri cu 25% a acestor tarife, pe baza analizei realităților și tendințelor din piață, ANRE a considerat justificată o creștere medie la nivel național a tarifelor de tip componentă piață concurențială de 8,53%”, se arată într-un comunicat al Autorității Naționale de Reglementare în Energie.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI