Presiunea apei a scăzut din nou în Fălticeni. Sistemul de furnizare a apei funcționează dar nu face față consumuluiActualitate

Presiunea apei a scăzut din nou în Fălticeni. Sistemul de furnizare a apei funcționează dar nu face față consumului

       Accesări: 709

Au sperat că nu vor fi probleme în alimentarea cu apă.

În a doua parte a zilei de sâmbătă, presiunea apei a scăzut treptat în partea de nord a orașului, în urma creșterii consumului casnic.

Chiar dacă se lucrează la capacitate maximă cu fronturile de captare subterană Baia I și Baia II, cantitatea de apă care este trimisă spre bazinele de înmagazinare nu este suficientă pentru a asigura o presiune constantă la orele de vârf.

Problema sistemului de alimentare cu apă pornește, așa cum am mai anunțat, de la Stația de captare de suprafață Baia III.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Din cauza nivelului ridicat, dar mai ales a calității apei care vine pe râul Moldova, în urma precipitațiilor abundente din zona de munte, ACET Fălticeni nu poate repune în funcțiune pompele de captare. Apa de la Baia III, asigură aproape 30% din necesarul Fălticeniului.

„Am încercat să repunem în funcțiune Stația Baia III, dar condițiile nu sunt prielnice reluării activității. Avem presiuni și din partea Primăriei Fălticeni, am fost cu primarul la Baia, dar momentan nu se poate face nimic. Sistemul de alimentare funcționează, însă presiunea apei a scăzut spre seară. Am început să primim semnale de la consumatori de pe străzile 9 Mai, Aleea Nucului, Maior Ioan, Cuza Vodă, în special cei de la nivelele superioare, îi înțelegem că sunt nemulțumiți, dar nu se poate face mai mult până când consumul nu scade. În cursul nopții va crește cu siguranță nivelul apei în bazinele de înmagazinare astfel încât să avem apă pentru toți consumatorii”, ne-a declarat în această seară directorul ACET Fălticeni, ing. Vasile Cozma..

 

ȘTIRI