Președintele Klaus Iohannis vine la SuceavaActualitate

Președintele Klaus Iohannis vine la Suceava

       Accesări: 878

Șeful statului revine în municipiul reședință de județ. Președintele României va sosi miercuri la Suceava, într-o vizită oficială. Klaus Iohannis va depune o coroană de flori la bustul marelui om politic Iancu Flondor, dezvelit, de curând, pe platoul din apropierea Palatului Administrativ din Suceava.

Președintele Iohannis va vizita mai apoi Muzeul Bucovinei, iar la miezul zilei se va deplasa la Cetatea de Scaun a Sucevei unde va susţine o alocuţiune cu ocazia Ceremoniei oferirii Drapelului Național al României.

În cursul vizitei de miercuri, el va purta discuții cu oficialitățile locale și cu cele județene.

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava afirmă că prezența președintelui României îl onorează, la fel ca și faptul că Bucovina contează în evenimentele Centenarului Marii Uniri.

Klaus Iohannis a fost ultima dată la Suceava în mai 2017. Atunci a participat la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, la dezbaterea cu tema „Modernizare, dezvoltare, descentralizare. Administrația locală vorbește!”.

Acum trei ani în urmă, șeful statului i-a înmânat, la Suceava, președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Ștefan cel Mare”.

ȘTIRI