Președintele Iohannis va sosi miercuri la SuceavaActualitate

Președintele Iohannis va sosi miercuri la Suceava

Un oaspete important urmează să ajungă săptămâna viitoare la Suceava. Președintele Klaus Iohannis se va afla miercuri într-o vizită oficială în județul nostru. Șeful statului va fi prezent pe 3 mai în municipiul reședință de județ pentru cunoașterea realităților locale și încurajarea autorităților.

Klaus Iohannis se va întâlni cu reprezentanții Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani.

Întrunirea va avea loc la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare”, unde va fi prezent și președintele Consiliului Județean Suceava. Discuțiile au ca scop sprijinirea inițiativei și stimularea întreprinderile mici și mijlocii, producătorii din zona Suceava-Botoșani care activează în sectorul bioeconomiei, siguranței alimentare pentru populație și protecției mediului.

Șeful statului român va participa ulterior la o dezbatere, în municipiul Suceava, unde și-au anunțat prezența peste 300 de aleși locali. Întâlnirea este axată pe discuții privitoare la problemele de care se lovesc autoritățile locale și identificarea soluțiilor necesare.

Printre subiectele care se vor discuta vor fi reforma administrației publice locale, continuarea procesului de descentralizare a serviciilor publice, situația infrastructurii, a resurselor publice, valorizarea potențialului agroturistic al zonei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Administrației Prezidențiale, vizita președintelui României în județul Suceava se va încheia la mănăstirile Voroneț și Dragomirna.

Klaus Iohannis urmărește să sublinieze importanța restaurării și prezervării patrimoniului cultural al Bucovinei și tradițiile comunității bucovinene, care trebuie încurajate și păstrate.

ȘTIRI