Președintele comunității evreiești din Fălticeni s-a stins din viață: Inginerul și profesorul Stelică Gold avea 66 de aniLocal

Președintele comunității evreiești din Fălticeni s-a stins din viață: Inginerul și profesorul Stelică Gold avea 66 de ani

       Accesări: 2547

Comunitatea evreilor din Fălticeni este în doliu. Președintele acesteia, inginerul și profesorul Stelică Gold, s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani. Vestea a căzut ca un trăsnet peste foștii colegi de serviciu care l-au apreciat pentru felul său de a fi, dar mai ales pentru profesionalismul de care a dat dovadă.

Stelică Gold este cel care a păstorit comunitatea evreilor în ultimii șase ani.

El și-a început cariera la fosta Fabrică ”1 Mai” din Fălticeni. La jumătatea anilor 70 era numit director al întreprinderii, la scurt timp după încheierea studiilor superioare în Tehnologia Construcțiilor de Mașini, studii efectuate la Iași.

Peste aproximativ zece ani este chemat ca șef de catedră, inginerul Gold fiind desemnat să conducă învățământul tehnic din Liceul ”Nicu Gane”. A format câteva generații de elevi, la seral, profesională dar și la învățământul de zi.

Tot el este cel care îndrumat prima și singura generație de maiștri mecanici la Fălticeni.

După desființarea învățământului tehnic de la liceu, Stelică Gold va profesa la Grădinița ”Specială” Fălticeni, de unde iese la pensie.

Ultimii ani i-a dedicat familiei și problemelor micii comunități evreiești.

Soț, tată și bunic, Stelică Gold lasă în urmă amintiri plăcute în rândul colegilor de serviciu. Aceștia vorbesc cu respect și admirație față de inginerul mecanic pe care l-au descris ca fiind un om echilibrat, sociabil și inteligent.

Președintele comunității evreiești din Fălticeni a murit vineri, 15 iulie.

Înhumarea va avea loc duminică, la ora 12.00, la cimitirul evreiesc de pe strada Victoriei.

ȘTIRI