Preșcolarii din zona Fălticeni participă la Concursul național de arte plastice “Penelul Fermecat”Educație

Preșcolarii din zona Fălticeni participă la Concursul național de arte plastice “Penelul Fermecat”

Sala de expozií “Pictor Aurel Băeșu” a Muzeului de Artă “Ion Irimescu” a găzduit vineri, 22 februarie 2019, vernisajul expoziției celei de-a XIV-a ediții a Concursului Național de Arte Plastice “Penelul Fermecat”, etapa zonală.

Inițiativa organizării concursului este a Compartimentului Educație Timpurie din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, prin inspectorul școlar Daniela Răileanu.

Această etapă a consursului a fost organizată de grădinițele din Fălticeni, în parteneriat cu Primăria Municipiului Fălticeni, care a finanțat premierea tuturor copiilor. Primarul Cătălin Coman a fost, ca în fiecare an, prezent la festivitatea de premiere a copiilor.

Au fost înscrise 179 de lucrări ale copiilor: din Fălticeni (grădinițele cu program normal, cele cu program prelungit și Grădinița Specială), Preutești, Hârtop, Dolhești, Mălini, Brăiești, Băișești, Bogdănești, Forăști și Drăgușeni.

Juriul de specialitate, format din profesoara Anca Șoldănescu și artistul plastic Ioan Șoldănescu, a apreciat și a departajat lucrările înscrise în concurs: Premiul I – 45 de lucrări, Premiul II – 60 de lucrări, Premiul III – 35 de lucrări. Au fost acordate și 39 de diplome de participare.

Lucrările care au primit Premiul I vor participa la etapa județeană a concursului, programată în luna martie a acestui an.

Concursul este organizat pentru a identifica copiii cu aptitudini artistice și pentru a încerca să le valorificăm potențialul creativ. În acest an expoziția pe care am organizat-o prezintă lucrări cu tema <Personajele legendare și scene de istorie văzute prin ochi de copil>. Este o temă destul de dificilă, la prima vedere, dar, după cum ați văzut copiii au reușit să dea culoare și formă acestei teme.

Calitatea lucrărilor a fost apreciată de un juriu de specialitate, doamna profesor Anca Șoldănescu, profesor de arte plastice la Colegiul Național Nicu Gane și artistul plastic Ioan Șoldănescu. Le mulțumesc că au apreciat lucrările copiilor, modul în care și-au exprimat ideile, sentimentele și cum au realizat compozițiile acestei teme.

Criteriile de departajare au fost: originalitatea, realizarea echilibrului compozițional, utilizarea elementelor de limbaj plastic, tehnica folosită de copil, capacitatea copilului de a transmite un mesaj, precum și intervenția adultului în lucrarea copilului”, a precizat coordonatorul concursului, profesoara Adriana Samson.   

Facebook Comments

ȘTIRI