Preşcolarii din zona Fălticeni au fost premiaţi pentru lucrările realizate în cadrul concursului “Penelul Fermecat”Educație

Preşcolarii din zona Fălticeni au fost premiaţi pentru lucrările realizate în cadrul concursului “Penelul Fermecat”

       Accesări: 147

În cadrul unui eveniment public organizat marţi, 2 iunie 2015, au fost premiate cele mai frumoase lucrări ale preşcolarilor din zona Fălticeni, inclusiv de la Grădiniţa Specială Fălticeni şi Centrul de zi “Sfânta Tereza”, care au participat la a zecea ediţie a Concursului Naţional de Arte Plastice “Penelul Fermecat”.

Vernisajul expoziţiei “Prilej de bucurie” (tema din acest an a concursului) a avut loc în Sala “Pictor Aurel Băeşu” a Muzeului de Artă “Ion Irimescu”.

Alături de copii, părinţi, bunici şi cadre didactice, la eveniment a fost prezentă şi conducerea Primăriei Fălticeni – primarul Cătălin Coman, viceprimarul Constantin Bulaicon şi directorul Paul Buhlea.

Juriul, format din Mihaela Matei, artist plastic, şi Anca Şoldănescu, profesor de arte plastice, a avut o misiune dificilă în a aprecia munca celor mici.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Au fost premiate peste 180 de lucrări: 81 de premii întâi, 78 de premii doi, 23 de premii trei. Pe data de 19 iunie, la Suceava, va avea loc etapa judeţeană a concursului “Penelul Fermecat”, etapă în care vor fi înscrise lucrările care au primit premiul întâi.

“Concursul este organizat de Inspectoratul Şcolar Suceava prin inspectorul de specialitate Daniela Răileanu şi are ca scop identificarea copiilor cu aptitudini artistice şi valorificarea potenţialului creative al acestora. Calitatea lucrărilor înscrise în concurs a avut o evoluţie ascendentă de la an la an şi au fost jurizate de persoane calificate în acest domniu care au ţinut cont de originalitatea lucrărilor, realizarea echilibrului compoziţional, de elemntele de limbaj plastic utilizate, de tehnica folosită, de mesajul transmis de copil prin aceste lucrări, dar s-a ţinut cont şi de intervenţia adultului în aceste lucruri”, a precizat prof. Adriana Samson, coordonatorul zonal al concursului.

Toţi premianţii au primit diplome şi dulciuri din partea organizatorilor şi a Primăriei Fălticeni.

cultura_copilariei_in_comunitateCu prilejul evenimentului a fost vernisată şi expoziţia de fotografie “Cultura copilăriei în comunitate”, realizată în cadrul ediţiei a doua a concursului judeţean cu acelaşi nume. Expoziţia surprinde instantanee realizate în timpul activităţilor extraşcolare din cadrul grădiniţelor fălticenene. Concursul a fost coordonat de profesoarele, Mihaela Chelaru, Magda Zetu şi Adriana Samson.

“Copii nu sunt numai ai grădiniţei, nu sunt numai a familiei, sunt ai comunităţii. Acest concurs este un apel către părinţi, către societăţile comerciale, către primăriile din localităţile de la care cadrele didactice au trimis lucrări pentru a sprijini copiii să crească civilizat, să crească cu dragoste pentru mediu, pentru a crea o societate aşa cum ne prieşte nouă”, a precizat prof. coordonator Mihaela Chelaru.

Expoziţia poate fi vizionată în holul Primăriei municipiului Fălticeni.

 Alex S.

ȘTIRI