Preșcolarii din Fălticeni au obținut 25 de premii întâi la etapa județeană a concursului Penelul fermecatEducație

Preșcolarii din Fălticeni au obținut 25 de premii întâi la etapa județeană a concursului Penelul fermecat

Muzeul Bucovinei a găzduit premierea și vernisajul fazei județene a Concursului Național de Creație plastică pentru preșcolari, Penelul Fermecat.

În această etapă, organizată la nivel județean de Inspectoratul Școlar Suceava, în parteneriat cu: Consiliul Județean Suceava, Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național a județului Suceava, Uniunea Artiștilor Plastici — filiala Suceava, Colegiul de Artă, “Ciprian Porumbescu” Suceava, Facultatea de Stiințe ale Educației din cadrul Universității, “Ștefan cel Mare” Suceava, au fost înscrise 447 de lucrări, la sețiunile desen/ pictură, grafică, modelaj, mozaic.

Din zona Fălticeni, au fost înscrise la etapa județeană un număr de 64 de lucrări ale preșcolarilor, inclusiv de la Grădinița Specială Fălticeni.

În urma jurizării, după cum ne-a informat prof. Adriana Samson, copiii din Fălticeni au obținut 25 de premii I, 20 de premii II, 12 premii III și 7 mențiuni.

Lucrările copiilor, reunite în expoziția cu tema “Frumuseți din țara noastră” (tema concursului din acest an), sunt expuse până pe 7 aprilie la Muzeul Bucovinei, când va avea loc faza națională a concursului.

ȘTIRI