Preșcolarii de la Grădinița Lizuca au marcat Ziua Internaţională pentru PaceEducație

Preșcolarii de la Grădinița Lizuca au marcat Ziua Internaţională pentru Pace

       Accesări: 169

ziua_onu_pentru_paceGrădinița cu Program Normal Lizuca din Fălticeni a derulat o activitate în cadrul proiectului Plantează un copac pentru pace – 2015. Proiectul se desfășoară la nivel mondial, pentru a marca Ziua Internaţională a ONU pentru Pace. Preșcolarii de la “Lizuca” au plantat copăcei în cartierul 2 Grăniceri și în curtea grădiniței, ne-a informat coordonatoarea activităților, educatoarea Doinița Balan.

Plant a tree for Peace 2015 este o campanie organizată de Learning about Forests – LEAF şi ENO-Environment Online, o şcoală globală virtuală pentru creşterea responsabilităţii faţă de mediu şi dezvoltarea sustenabilă.

Evenimentul   a fost dedicat  zilei de 21 septembrie, zi declarată de către Organizația Națiunilor Unite (ONU), ca Ziua Internaţională a  Păcii şi a promovat educația pentru pace, crescând astfel gradul de conștientizare a copiilor cu privire la importanța arborilor și a pădurilor la o scară globală. De la lansarea din  anul 2000, peste 100.000 de școli din 157 de  de țări s-au alăturat ENO și au făcut fapte concrete pentru mediul, plantând copaci.

“Prin activitatea de azi, preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal “Lizuca” Fălticeni, au dorit să demonstreze că sunt conştienţi de importanţa păstrării unui mediu curat într-un viitor sustenabil. Activitatea preșcolarilor de la grupa Piticii, a simbolizat cooperarea între şcolile – grădinițele din întreaga lume cu respect pentru diversitatea culturală şi toleranţă, o afirmare a grădiniței noastre pe plan internațional. Mulţumim celor care ne-au sprijinit azi ca proiectul să devină realitate, oferindu-ne materialul săditor, sfaturile profesionale necesare reuşitei acţiunii şi prezență. Tot astăzi am înscris Fălticeniul în rândul orașelor internaționale de pace alăturându-ne mișcării globale Sărbătoarea pentru Pace din proiectul internațional Parteneriate pentru Pace”, ne-a declarat ed. Doinița Balan.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Alex S.

ȘTIRI