Preotul Petru Irimescu și canotorul Ciprian Tudosă vor primi titlul de ”Cetățean de Onoare” al Comunei Rădășeni”Actualitate

Preotul Petru Irimescu și canotorul Ciprian Tudosă vor primi titlul de ”Cetățean de Onoare” al Comunei Rădășeni”

       Accesări: 2988

 

Sunt apreciați, respectați, iar numele lor este cunoscut în toată țara. Două persoane din Rădășeni, un slujitor al bisericii și un sportiv, urmează să primească zilele viitoare cea mai importantă distincție acordată de autoritățile comunei. Preotul Petru Irimescu și canotorul Ciprian Tudosă vor completa lista personalităților locale cărora li s-au acordat titlul de ”Cetățean de Onoare”.

Distincțiile vor fi acordate peste exact o săptămână, duminica viitoare, pe 30 august, într-un cadru festiv, înaintea festivalului de muzică populară ”Hora Rădășenilor”.

Numele preotului Irimescu se leagă activitatea pastorală, de biserica cu hramul ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, cunoscută ca Biserica Albă, locaș ce adăpostește una din icoanele făcătoare de minuni ale Maica Domnului, realizată în Sfântul Munte Athos, și alte șase biserici pe care le-a ridicat din temelie sau restaurat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Consider că, în cazul părintelui Irimescu, deja este prea târziu acordarea acestui titlu”, ne-a declarat primarul Neculai Perju. ”Poate că era unul din primii care meritau să-l primească. Activitatea preotului Irimescu o cunoaște toată lumea. Desfășoară o muncă de o viață în slujba bisericii, alături de oameni”.

Dintr-o generație diferită, sportivul Ciprian Tudosă este unul din cei mai valoroși canotori pe care îi are România la ora actuală. Performanțele obținute de tânărul și ambițiosul rădășenean l-au adus pe podiumul competițiilor de talie mondială.

”Pentru Ciprian Tudosă titlul este la fel de meritat”, susține primarul Perju. ”Tânărul sportiv, născut la Rădășeni, a câștigat tot ce se putea câștiga. Este campion național, olimpic și mondial.”

Comuna Rădășeni are în prezent doar patru Cetățeni de Onoare: Episcopul Timotei Aioanei, interpreta Ștefania Rareș, profesorul interpret Maria Tanasă și Lică Ungureanu (titlu acordat post-mortem).

Rudy Hödl

ȘTIRI