Preotul Liviu Mihăilă și-a anunțat demisia din funcția de președinte al PNL Fălticeni și cea de consilier localAlegeri Locale

Preotul Liviu Mihăilă și-a anunțat demisia din funcția de președinte al PNL Fălticeni și cea de consilier local

       Accesări: 1372

Adio politică, partid și funcții. Preotul Liviu Mihăilă iese de pe scena politică așa cum a intrat: fulgerător și pe „ușa” pe care a intrat.  Se întâmplă la numai trei luni și jumătate de la debutul acestuia.

Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Fălticeni și-a anunțat demisia după eșecul de la alegerile de duminică.

Liviu Mihăilă renunță funcția de președinte al organizației municipale, cât și la cea de consilier local, ultima dobândită în urma scrutinului de ieri.

Candidatul PNL pentru fotoliul de primar al Fălticeniului își recunoaște înfrângerea, după numărătoarea paralelă făcută de organizația locală, și anunță că se ține de promisiunea făcută înainte de alegeri.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Liviu Mihăilă este unul dintre oamenii care se țin de cuvânt. Prin demisie el a demonstrat că se ține de cuvânt și face ceea ce a spus că va face dacă nu va reuși să ajungă primar.”, ne-a declarat Codrin Bența, purtător de cuvânt al PNL Fălticeni. ”Este un gest de normalitate. Cred că așa trebuie să privim lucrurile.”

Preotul Liviu Mihăilă era numit președinte al PNL Fălticeni la sfârșitul lunii februarie 2016, atunci când era anunțat ca noul candidat al formațiunii politice, în locul candidatului Gheorghe Aldea.

Ex-primarul Vasile Tofan spunea la momentul respectiv că noul candidat este cartea câștigătoare pentru alegerile locale. Ulterior, în cadrul partidului s-a produs o ruptură, după creionarea listelor de consilieri. Liviu Mihăilă și-a început și încheiat campania electorală alături de membrii vechiului PNL.

După demisia președintelui PNL, liberalii care vor reprezenta formațiunea politică în Consiliul Local sunt Olguța Popa și Dan Fodor.

La alegerile din 5 iunie 2016, candidatul Liviu Mihăilă a obținut 8,33% din sufragii, un scor electoral sub previziunile multor peneliști, care se așteptau măcar la un rezultat cu două cifre.

Unul dintre cei mai vechi liberali, profesorul Constantin Bulboacă, spune că PNL Fălticeni și-au propus să aibă cinci consilieri în noul deliberativ local.

ȘTIRI