Preotul Liviu Mihăilă s-a întors la parohia din HreațcaActualitate

Preotul Liviu Mihăilă s-a întors la parohia din Hreațca

       Accesări: 4333

Din lumea politică înapoi în universul ecleziastic. Preotul Liviu Mihăilă slujește din nou la biserica Sfântul Ierarh Nicolae din satul Hreațca, după ce în luna februarie, anul curent, și-a depus cererea de retragere din preoție. Decizia, care i-a uimit pe mulți dintre enoriași și preoți, venea pe fondul numirii acestuia ca nou candidat al PNL la Primăria Fălticeni.

Ulterior el a devenit și președinte al Organizației municipale Fălticeni.

Debutul preotului în clasa politică nu i-a căzut deloc bine episcopului Pimen. Mai mult decât atât, înaintea alegerilor locale Sfântul Sinod al BOR punea la acea dată, din nou, problema implicării preoților în politică și la alegeri. Membrii sinodului au rămas ferm pe poziții, reiterând hotărârile și regulamentul intern al Bisericii Ortodoxe Române, care arată că misiunea duhovnicească este incompatibilă cu funcția politică.

După rezultatul dezastruos înregistrat la scrutinul din 5 iunie 2016, preotul Liviu Mihăilă își anunța în aceeași zi demisia din funcție și retragerea de pe lista de consilieri locali ai PNL.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Lucrurile nu au fost tocmai roz înaintea și în timpul campaniei electorale, când unii liberali susțineau că în cadrul organizației locale s-au produs fricțiuni.

Primele nemulțumiri au apărut la înlocuirea candidatului inițial, economistul Gheorghe Aldea, iar mai apoi au culminat cu cele legate de întocmirea listei pentru Consiliul Local.

Prezența preotului Liviu Mihăilă în mediul politic s-a încheiat după patru luni și jumătate de activitate și un rezultat neașteptat de slab la alegerile locale.

Fălticeneanul de 42 de ani și-a reluat de curând misiunea de preot paroh, după ce a depus la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților un document prin care cerea să revină la activitatea parohială și liturgică.

Solicitarea a fost analizată și aprobată de Î.P.S Pimen.

Enoriașii bisericii ”Sfântul Ierarh Nicolae” îl au acum, din nou, în mijlocul lor pe preotul Liviu Mihăilă. El și-a reluat activitatea începând cu 1 iulie 2016. Parohia din localitatea Hreațca, aflată la 12 kilometri de Fălticeni, numără 130 de familii.

Preotul Gabriel Hlade, cel care fusese numit în locul preotului Mihăilă, slujește acum la biserica mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, de unde fusese transferat cu serviciul religios la 1 martie 2016.

ȘTIRI