Preotul Liviu Mihăilă păstorește două organizații: Șef la PNL Fălticeni și al pro-monarhiștilor din județul SuceavaActualitate

Preotul Liviu Mihăilă păstorește două organizații: Șef la PNL Fălticeni și al pro-monarhiștilor din județul Suceava

       Accesări: 1379

Funcțiile aduc fericirea. Preotul Liviu Mihăilă se împacă de minune cu statul de șef, pe care l-a dobândit rapid la PNL Fălticeni. După ce s-a retras din activitatea liturgică, fostul paroh al Bisericii Sfântul Nicolae din Hreațca a fost numit candidat la funcția de Primar, în detrimentul fostului candidat Gheorghe Aldea care, cu 5 luni înainte, fusese ales candidat la Primăria Fălticeni.

Devenit totodată președinte al liberalilor fălticeneni, la jumătatea lunii februarie, Liviu Mihăilă îi păstorește în același timp și pe pro-monarhiștii din județul Suceava.

Potrivit portalului anrm.ro, preotul fălticenean este reprezentantul organizației județene Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (A.N.R.M.) Suceava.

Cotidianul Cronica de Fălticeni l-a întrebat pe Gheorghe Flutur dacă situația de față nu contravine statului PNL, dar și al celui de președinte de organizație municipală. Șeful organizației județene a replicat sec: ”nu are nici o treabă una cu alta. Nu intru în amănunte!”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Am căutat un răspuns oficial din partea PNL Fălticeni, însă oficialii partidului nu ne-au comunicat punctul de vedere.

După cum arată și portalul Alianței, preotul Liviu Mihăilă este un simpatizant al monarhismului. Ca șef al organizației ANRM Suceava, el nu deține vreo funcție în Consiliul Director al Alianței.

Mai mult decât atât, într-una din fotografiile postate în toamna anului 2014 de Asociația Fălticeni Cultural, preotul Liviu Mihăilă este prezent alături de Principesa Margareta și Principele Radu Duda, în grupul unor personalități, printre care actrița Draga Olteanu Matei și solista Maria Ciobanu, la finalul unei ceremonii desfășurată la reședința regală.

Potrivit statului afișat pe portalul anrm.ro, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (A.N.R.M.) are ca obiectiv readucerea României pe cursul său firesc prin revenirea la monarhia constituţională, cu actuala Casă Regală a României, nu din nostalgie, ci din respect pentru adevărul istoric și, mai ales, ca o investiţie de viitor.

”România are încă o şansă ce nu trebuie ratată. Suntem Alianţă pentru că alături de noi sunt oameni din toate provinciile istorice ale României actuale, promotori ai ideii monarhiste de toate vârstele şi mai ales tineri, care au înțeles cã numai monarhia constituţională poate sã servească această țară frumoasă dar vitregită. Credem că împlinirea dezideratului nostru este unica ieşire din impasul provocat de republica de esență comunistă adusă de conducători aserviți intereselor (sperăm vremelnice!) străine.”, scrie portalul anrm.ro.”Suntem pentru Restaurarea formei de guvernământ tradiţională pentru că numai aşa România îşi va putea regăsi calea dreaptă în rândul naţiunilor iubite şi respectate, istoria dându-ne cele mai bune argumente în acest sens. Suntem în primul rând pro Monarhie pentru că astăzi, majoritatea statelor care au această formă de guvernământ sunt stabile din punct de vedere economic, social şi politic, dar şi pentru că această organizare statală limitează setea de putere a politicienilor, corupția şi ţine unită naţiunea cu instituţiile ei întru respectul legilor şi al valorilor tradiţionale. Vom milita neîncetat pentru atingerea scopului nostru şi ne vom folosi de toate situaţiile care ne vor apropia de acesta! Trăiască Regele!”

Preotul Liviu Mihăilă este candidatul PNL la Primăria Fălticeni. Alegerile locale se vor desfășura pe 5 iunie 2016.

Foto (2): Asociația Fălticeni Cultural

ȘTIRI