Preotul Gheorghe Saftiuc s-a stins din viață. Slujba de înmormântare va fi oficiată de Î.P.S. PimenActualitate

Preotul Gheorghe Saftiuc s-a stins din viață. Slujba de înmormântare va fi oficiată de Î.P.S. Pimen

       Accesări: 10482

Doliu în lumea clericilor ortodocși. Preotul Gheorghe Saftiuc a murit, răpus de boală, la vârsta de 60 de ani. Considerat de mulți drept un exemplu în ceea ce privește slujirea bisericii și aproapelui, părintele Saftiuc lasă un gol imens în inimile membrilor familiei, preoților, prietenilor și cunoscuților.

Parohul Bisericii „Învierea Domnului” din orașul Dolhasca s-a stins din viață duminică după-amiază.

Avea 35 de ani de preoție, timp în care a ctitorit mănăstirea Soroca și a făurit Așezământul social-filantropic de la Dolhasca, împreună cu fiul său, preotul Teofil Saftiuc.

După încheierea seminarului teologic de la Târgu Neamț a urmat serviciul militar, după care s-a înscris și a studiat la facultatea din Bucureşti (1979-1985), apoi a fost preot stagiar în comuna Adâncata și preot paroh la Mănăstirea Probota.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Din 1991 îşi face datoria de preot paroh la Biserica „Învierea Domnului” din Dolhasca. În drumul spre preoţie au mai fost ispite. În primul an de studii, la Bucureşti, îl rodea gândul de a se călugări.

Cel care i-a arătat drumul spre biserică a fost bunicul din partea mamei.

Preotul Saftiuc s-a născut în comuna Salcea, pe 10 aprilie 1959.

În ultimii ani era consilierul economic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Într-o perioadă a fost preot judecător la Tribunalul Bisericesc din Iaşi și consilier local al deliberativului din Dolhasca.

Preotul va fi înmormântat miercuri, la ora 12. Slujba va fi oficiată de Î.P.S. Pimen.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI