Preoții parohi din Protopopiatul Fălticeni au primit și anul acesta Sfânta Lumină de la IerusalimLocal

Preoții parohi din Protopopiatul Fălticeni au primit și anul acesta Sfânta Lumină de la Ierusalim

       Accesări: 1668

Binecuvântare în noaptea de Înviere. Credincioșii din zona Fălticeni vor primi și anul acesta Sfânta Lumină la slujba închinată celei mai mari sărbători creștine. Lumina Harică a fost adusă de la Ierusalim la București de o delegație a Patriarhiei Române, iar de aici a ajuns pe Aeroportul Internațional de la Suceava cu un avion de mici dimensiuni.

Î.P.S. Pimen, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, directorul aeroportului, Ioan Măriuţa, alături mulți clerici i-au întâmpinat pe cei doi membri ai delegației sucevene.

Lumina Sfântă a fost împărţită preoţilor veniţi din judeţul Suceava, din judeţele învecinate, dar și din Ucraina.

Avionul care a adus Lumina Sfântă a aterizat pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” în jurul orei 21:00.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Lumina Harică a fost adusă și la Fălticeni, de un grup de preoți condus de părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

„Asistăm, din nou, la o mare minune, cea a venirii Sfintei Lumini. Ne bucurăm nespus că Lumina a venit și la Fălticeni.”, a declarat protoiereul Adrian Dulgheriu. „Bucuria este deplină pentru că urmează să participăm la Sfânta Înviere. Mântuitorul Hristos se identifică cu Lumina și această Lumină sperăm să producă în sufletele oamenilor o transformare și să mărturisim această minune cu faptele, vorbele și gândurile noastre bune. Hristos A Înviat.”

În jurul orei 22, Sfânta Lumină a fost împărțită preoților parohi în curtea Protopopiatului Fălticeni.

Preotul Adrian Dulgheriu susține că Sfânta Lumina va ajunge la toate cele 110 biserici din zona Fălticeni, pentru ca toți creștinii să aibă partă de binecuvântarea luminii cerești.

Lumina de la Ierusalim s-a pogorât sâmbătă după-amiaza, în Biserica Sfântului Mormânt. Focul haric este împărțit mulțimii de către Patriarhul Ierusalimului.

Sfânta Lumină este una dintre cele trei minuni, ce se petrec an de an și care, după cum spun teologii ortodocși, adeveresc puterea și lucrarea lui Dumnezeu săvârșită pentru mântuirea neamului omenesc.

ȘTIRI