Preoții din Protopopiatul Fălticeni au donat Secției Pediatrie un aparat pentru monitorizarea funcțiilor vitaleActualitate

Preoții din Protopopiatul Fălticeni au donat Secției Pediatrie un aparat pentru monitorizarea funcțiilor vitale

       Accesări: 4804

Seria acțiunilor de suflet continuă. Preoții din Protopopiatul Fălticeni s-au implicat într-un nou demers de sprijin adresat actului medical local. Lansată de părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, campania nu a rămas fără ecou în rândul slujitorilor bisericii.

Peste 40 de preoți slujitori au pus mână de la mână pentru achiziția unui aparat de ultimă generație pe care l-au donat miercuri, 26 septembrie, Secției Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni.

S-au strâns, în total, 9.000 de lei. În lista donatorilor se află maicile de Mănăstirile Buciumeni și Slatina.

În cadrul campaniei au contribuit și reprezentanții firmei sucevene Assit Software, care au oferit suma de 1.000 de lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cu fondurile adunate, preoții au achiziționat un monitor pentru funcții vitale. Aparatul de ultimă generație a fost donat în prezența doctorilor Oana Nistor și Viorica Miron.

Chiar dacă Secția Pediatrie mai dispune de aparat similar, cel nou, în valoare de 10.000 de lei, va completa necesarul unității medicale

„Le mulțumim preoților pentru dragostea pe care ne-o arată prin aceste donații. Este un gest binevenit, și, în același timp, deosebit, care va aduce mult folos în munca noastră.”, a declarat medicul primar pediatru Oana Nistor. „Grija lor pentru spitalul nostru nu poate decât să ne bucure și ne întărește convingerea că avem lângă noi oamenii cu suflet mare.”

Acțiunea de miercuri a inclus și o componentă caritabilă.

Preoții au oferit copiilor internați la Secția Pediatrie pachete alimentare constând în dulciuri, fructe, sucuri și produse de patiserie.

Micuții au găsit în punga cu bunătăți și câte o carte de rugăciuni.

Campaniile de sprijin ale Protoieriei Fălticeni au început în iulie 2016, atunci când Spitalul Municipal Fălticeni primea un sterilizator de ultimă generație. De atunci și până în prezent, campaniile lansate sub coordonarea preotului Adrian Dulgheriu însumează donații în sistemul public de sănătate din Fălticeni de peste 100.000 de lei.

La acestea se adaugă numeroase campanii caritabile întreprinse de-al lungul anului, în special pentru copii și tineri.

Preotul Adrian Dulgheriu afirmă că acțiunile de sprijin inițiate la nivelul Protoieriei Fălticeni, pentru sistemul de sănătate și cel social, vor continua.

ȘTIRI