Preoții din Protoieria Fălticeni au donat un aparat medical modern pentru noua MaternitateActualitate

Preoții din Protoieria Fălticeni au donat un aparat medical modern pentru noua Maternitate

       Accesări: 2779

Au început anul cu o faptă bună. Mai mulți preoți de la sat și de la oraș au contribuit cu bani și au cumpărat un aparat medical pe care l-au donat medicilor noii maternități din Fălticeni. Acțiunea, ce s-a desfășurat la inițiativa Protoieriei și sub îndrumarea părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu, vine pe fondul unei colaborări strânse la nivel local între biserică și spital.

Campaniile de donație cât și cele umanitare au început acum doi ani când preoții din Protoieria Fălticeni au dăruit un electrocardiograf de ultimă generație, în valoare de 8.500 de lei, care a intrat în dotarea Spitalului Municipal Fălticeni.

Joia trecută, în cadrul unei noi acțiuni, ei au donat o lampă de fototerapie de ultimă generație care a intrat în dotarea Secției Neonatologi din cadrul Maternității.

Dispozitivul este utilizat pentru stabilirea bilirubinei și tratării icterului la nou născuți. Costurile se ridică la 16.000 lei cu TVA, suma fiind colectată prin contribuția unui număr peste 50 de parohii din Protoieria Fălticeni.

„Este o mare bucurie pentru noi preoții că am avut această posibilitate să achiziționăm acest aparat care vor ajuta o mulțime de copii. Îl rugăm pe Cel de Sus să dea sănătate tuturor pruncilor care vor veni pe lume în această unitate, și mamele lor, iar nouă să ne dea putere și voință ca să putem facem astfel de acțiuni cât mai des, într-o lume cât mai seculară care devine din ce în ce mai egoistă la nevoile celor ce au nevoie de ajutor.”, ne-a declarat preotul protoiereu Adrian Dulgheriu. „Biserica a fost și va fi mereu în slujba ajutorării credincioșilor ei, atât pe plan spiritual, cât și trupește. Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, predarea aparatului medical avut loc joi, 18 ianuarie, când Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții Ierarhi Atanasie și Chiril, la Secția de Neonatologie de la Maternitatea Spitalului Municipal Fălticeni.”

Alături de cadrele medicale au fost prezenți câțiva preacucernicii părinți, care au contribuit la achiziționarea acestui aparat medical, împreună cu pr. protoiereu Adrian Dulgheriu, iar din partea conducerii spitalului au fost prezenți directorul medical Dorin Vâlceanu, medicul neonatolog Mariana Sigmund și directorul de îngrijiri Liliana Filip

După momentul donației, preoții au rostit o rugăciune de mulțumire pentru săvârșirea acestei fapte pentru toți cei care au contribuit, dar și rugăciuni pentru sănătatea mamelor și a bebelușilor.

Campania de donație a fost precedată de o acțiune umanitară în care mămicile și cei nou născuți, internați în aceeași unitate medicală, au primit din partea Protoieriei Fălticeni daruri necesare creșterii și îngrijirii copiilor în primele luni de viață.

La finalul acțiunii caritabile medicul Dorin Vâlceanu le-a mulțumit preoților pentru implicarea și colaborarea deosebită între cele două instituții, subliniind că ajutorul acordat în achiziționarea acestui aparat necesar în desfășurarea actului medical de calitate, dispozitiv necesar Secției de Neonatologie.

Inaugurată în iunie 2017, maternitatea din Fălticeni este una dintre cele mai noi și moderne unități medicale de acest gen din țară. Anul trecut aici au venit pe lume peste 400 de copii.

ȘTIRI