Preoții din Protoieria Fălticeni au donat Spitalului Fălticeni un electrocardiograf ultramodern în valoare de 8.500 leiActualitate

Preoții din Protoieria Fălticeni au donat Spitalului Fălticeni un electrocardiograf ultramodern în valoare de 8.500 lei

       Accesări: 5769

Vor să fie un exemplu de urmat în comunitate. Preoții din cadrul Protoieriei Fălticeni și-au propus să bifeze cât mai multe acțiuni cu scop filantropic, atât pentru persoanele nevoiașe cât și pentru cei aflați pe patul de suferință din spitale. Având în gând fapta cea bună, ei au materializat o nouă inițiativă lăudabilă.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, la iniţiativa părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu, slujitorii bisericii au dăruit un electrocardiograf de ultimă generație pentru Compartimentul Primiri Urgențe de la Spitalul din Fălticeni.

Preoții din 13 parohii au oferit sumele necesare pentru achiziționarea aparatului medical în valoare de 8.500 de lei.

Inițiatorul campaniei susține că donaţia, dar şi celelalte acţiuni derulate anterior, reprezintă rodul identificării nevoilor comunităţii locale. Protoieria Fălticeni şi Spitalul Municipal Fălticeni au de câteva luni o colaborare foarte apropiată în baza unui protocol între cele două instituții.

După discuţiile cu doctorul Vlad Morariu, managerul unității medicale, s-a semnalat nevoia unui electrocardiograf.

Aparatul a fost donat spitalului fălticenean la sfârșitul lunii noiembrie.

„Această acţiune se înscrie în protocolul de colaborare încheiat între Protoieria Fălticeni şi Spitalul Municipal Fălticeni. Pentru noi este foarte importantă conlucrarea între această instituţie de îngrijire a bolnavilor şi Biserica Ortodoxă. Actul medical fiind un gest de profundă dragoste faţă de aproapele prin care cadrele medicale reuşesc să se jertfească pentru binele şi însănătoşirea celor care vin la spital.”, ne-a declarat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.  „Prin activitatea lor, medicii reprezintă o prelungire a iubirii lui Dumnezeu şi grija Sa neasemănată faţă de oameni, la care şi noi Biserica luăm parte. Gândindu-ne la bolnavi ne gândim la Hristos Domnul,vizitând bolnavii ,vizităm pe Hristos Domnul. Prin activitatea de astăzi împlinim cuvântul lui Dumnezeu „Să vă iubiţi unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi ,aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul. Mulţumim în mod deosebit domnului doctor Murariu Vlad Alexandru pentru apropierea pe care o manifestă faţă de noi preoţii şi deschiderea pe care o arată cu ocazia fiecărei acţiuni pe care o desfăşurăm.”

Conducerea Spitalului municipal Fălticeni a ținut să le mulțumească slujitorilor Bisericii Ortodoxe pentru donație.

Directorul medical Vâlceanu le-a mulţumit pentru iniţiativă şi pentru ajutorul acordat exprimându-şi bucuria pentru primirea acestui aparat, absolut necesar, în vederea desfăşurării actului medical, cu atât mai mult cu cât, cel existent pe această secţie atât de solicitată şi importantă din cadrul spitalului, cum este CPU, nu mai făcea faţă, iar reparaţiile ce ţineau de soft erau foarte scumpe.

”Le mulțumesc preoților pentru faptul că se gândesc la noi, iar gesturile lor nu fac decât să apropie, ceea ce de altfel este firesc, și mai mult relațiile dintre Spital și Biserică.”, ne-a spus managerul Vlad Morariu. ”Aparatul pe care l-am primit completează tehnica medicală din spital. Este un electrocardiograf ultramodern care va fi utilizat de personalul medical din CPU. Donația este mai mult decât binevenită, este un gest frumos pentru care țin încă odată să le mulțumesc.”

La achiziţionarea acestui electrocardiograf au participat Protoieria Fălticeni, Ocolul Silvic „Silva Bucovina”, prin inginerul Rareş Hrestic dar şi 13 parohii arondate Protoieriei Fălticeni.

Predarea aparatului medical s-a făcut în prezenţa directorului medical Dorin Vâlceanu și a câtorva cadre medicale, alături de Preotul Protopop Adrian Dulgheriu şi preoţii care au donat fonduri: Pr. Agafiţei Mihail (Parohia Siliştea – Dolhasca), Pr. Prisăcaru Dorel (Parohia Siliştea – Liteni), Pr. Guşă Ioan-(Parohia Baia III), PC. Pr. Ciofu Gabriel (Parohia Baia II), Pr. Tudosă Constantin (Parohia Petia), Pr. Mujdei Dumitru (Parohia Drăguşeni), Pr. Gheorghiu Florentin (Parohia Boura), Pr. Lăzărică Neculai (Parohia Oniceni), Pr. Damian Vasile (Parohia Forăşti), Pr. Maruseac Mihai (Parohia Boteşti), Pr. Axinia Florin (Parohia Mihăieşti), Pr. Mihai Sandu Valentin (Parohia Rotopăneşti) şi Pr. Răileanu Petrică (Parohia Nigoteşti).

Preotul Adrian Dulgheriu a mulţumit la rândul său tuturor celor care s-au implicat și au făcut ca această faptă să devină reală.

Spitalul este un loc care implică un sentiment de tristeţe, implică suferinţă şi, nu de puţine ori, pe obrazul celor celor suferinzi curg lacrimi. De aceea, preoţii din Protoieria Fălticeni au dorit să aducă o mângâiere, au dorit să aducă puţină linişte sufletească  prin prezenţa lor în spital,să îndulcească suferinţa.

Alături de bolnavi atât cu cele materiale cât şi cu cele spirituale, preoții i-au îndemnat la primirea Sfintei Taine a Împărtăşaniei dar şi la răbdare în suferinţă şi respect faţă de cei ce îi înconjoară cu acrivie ştiinţifică dar şi cu empatie.

ȘTIRI