Preoții din Protoieria Fălticeni au donat alimente, jucării și materiale didactice pentru copiii din satul BroşteniActualitate

Preoții din Protoieria Fălticeni au donat alimente, jucării și materiale didactice pentru copiii din satul Broşteni

       Accesări: 2261

Au început postul cu rugăciuni dar și cu fapte bune. Mai mulți preoți din cadrul Protoieriei Fălticeni și-au îndreptat din nou atenția spre copiii aflați în nevoi. După strângerea unei sume de bani, aceștia s-au deplasat în satul Broșteni, comuna Drăgușeni, pentru a dărui produsele achziționate.

Numeroase jucării și materiale didactice au ajuns la Grădinița din localitate, recent modernizată, prin forțe proprii, unde preoții i-au cunoscut pe cei 15 copii beneficiari și pe educatoarea Victoria Bradu.

Acțiunea face parte din proiectele caritabile menite să sprijine familii sau grupuri defavorizate din comunitățile locale de pe raza Protoieriei Fălticeni.

Copilașii de grădiniță au primit de la preoții din Protoieria Fălticeni cărți, jocuri, jucării dar și materiale didactice. La acestea se adaugă pachetele de alimente constând în fructe și dulciuri.

„Aflând de situaţia precară a grădiniţei de lipsa de jucării şi materiale didactice, preoţii din Protoieria Fălticeni au dorit să săvârşească în această perioadă a Postului Mare o faptă bună. S-a dorit să fie împlinit cuvântul Mântuitorului „Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor,aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri”, ne-a spus părintele protopop Adrian Dulgheriu, inițiatorul campaniei. „În sprijinul acestor copii au venit preoţii din cadrul Protoieriei Fălticeni și Ocolul Silvic Silva Bucovina, reprezentat de inginerul Rareş Hrestic, care au continuat acţiunile cu caracter social – filantropic derulate încă de anul trecut. Sperăm că aceste acţiuni vor continua şi că vom găsi suport moral, dar şi material pentru a ajuta astfel de copii care trăiesc în aceste zone defavorizate.”

Protoiereul Adrian Dulgheriu le-a mulţumit preoţilor implicaţi în această acțiune de suflet, pentru că au reuşit să-şi facă timp într-o perioada foarte aglomerată, izbutind să aducă câteva zâmbete pe chipurile copiilor dintr-o comunitate restrânsă și săracă.

Campania umanitară s-a desfășurat marți, 7 martie 2017, preoţii implicaţi în această acţiune fiind Pr. Mujdei Dumitru (parohia Drăguşeni), Pr. Nistor Constantin (parohia Fântâna Mare), Pr. Gheorghiu Florentin (parohia Boura), Pr. Damian Vasile (parohia Ţoleşti), Pr. Martiniuc Mircea (parohia Ciumuleşti), Pr. Coman Claudiu (parohia Ioneasa), Pr. Andrioaia Tudor (parohia Spătăreşti), Ieromonahul Alexie Ichim (Mănăstirea Groşi din Boroaia), Pr. Nechiforeasa Cătălin (parohia Broşteni), Pr.Lăzărică Nicolae (parohia Oniceni) și Preotul Protoiereu Adrian Dulgheriu.

La acţiune a fost prezent şi directorul Petrică Munteanu care a salutat inițiativa preoților, exprimându-şi dorinţa de a continua astfel de acţiuni ce au menirea de a evita abandonul şcolar şi de a facilita accesul tuturor elevilor la educaţie.

Princhindeii le-au mulțumit binefăcătorilor cu ceea ce știu ei mai bine să facă: au recitat poezii, au cântat şi rostit rugăciuni pentru oaspeți, în semn recunoștință pentru darurile primite.

Copiii au fost îndemnați de preoți să învețe bine și să asculte de părinți.

Localitatea Broșteni este un cătun izolat, aflat la 30 de kilometri de Fălticeni, în care își mai duc traiul aproape 70 de familii. Multe din gospodării sunt părăsite, ori dărăpănate, pentru că multe familii au lăsat sărăcia în urmă și au plecat în străinătate să-și facă un rost.

Oamenii nu s-au mai întors, iar cei rămăşi sunt în mare parte oameni în vârstă care se ocupă cu agricultura şi creşterea animalelor.

ȘTIRI