Preoții din Fălticeni și din satele înconjurătoare donează sânge într-o nouă campanie pentru viațăActualitate

Preoții din Fălticeni și din satele înconjurătoare donează sânge într-o nouă campanie pentru viață

       Accesări: 1319

Sprijin pentru viață. Preoții din Fălticeni și din satele înconjurătoare s-au mobilizat pentru a participa la sfârșitul acestei săptămâni, la o nouă acțiune de donare de sânge. Campania se înscrie în rândul activităților umanitare inițiate de Protopopiatul Fălticeni, menită să sublinieze rolul activ al Bisericii Ortodoxe Române în viața socială.

Acțiunea se intitulează „Dăruim sânge pentru viață” și se va desfășura sâmbătă, 11 mai, la centrul de sănătate Alma Clinic din Fălticeni.

Desfășurată cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, campania umanitară a fost un prilej pentru preoții parohi de a-i invita pe enoriași să le urmeze exemplul.

„Preoții parohi au făcut cunoscută importanța acestei acțiuni la nivelul credincioșilor din parohiile pe care le păstoresc, pentru a conștientiza ajutorul pe care îl pot da semenilor aflați în suferință.”, explică protoiereul Adrian Dulgheriu. „S-a dorit o nouă donare pentru a preîntâmpina mai ales criza acută de sânge din spitalele românești, dar și pentru faptul că prima campanie a fost o reușită din punct de vedere al cantității donate. Sperăm într-o continuitate al acestei activități care se încadrează în multele acțiuni social filantropice desfășurate la nivelul Protopopiatului Fălticeni.”

La campania „Dăruim sânge pentru viață” pot participa persoane tinere, adulte sau în vârstă.

De altfel, la acțiunea umanitară sunt așteptați toți oamenii de bine care vor să-i sprijine pe cei suferinzi care au mare nevoie de sânge.

Pentru cei care vor dori să doneze sânge, colectarea se va face la sediul „Alma Clinic” din Fălticeni, situat pe strada Ana Ipătescu nr.9 A (în zona Pieței Agroalimentare).

Programul campaniei pentru donarea de sânge, din această sâmbătă, va fi între orele 7.30 până și 17.00, iar selectarea se va face pe baza criteriilor și condițiilor speciale pe care trebuie să le îndeplinească un donator sănătos.

Pot dona persoanele care au vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, să aibă peste 50 kg, să nu consume alcool și grăsimi cu cel puțin 72 de ore înaintea donării, să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni și să nu aibă afecțiuni cardiace și boli transmisibile. În schimb, donatorii vor primi tichete de masă, o zi liberă la cerere de la angajator și analize gratuite de sânge (hemoleucogramă, RH, grupa sanguină, hepatitele B și C, HIV, HTLV – leucemie și test sifilis).

Acțiunea „Dăruim sânge pentru viață” se desfășoară pentru a doua oară în cadrul parohiilor din Protopopiatul Fălticeni, și vine în sprijinul semenilor a căror viață depinde de aceste transfuzii, mai ales în cazul accidentelor sau a transplanturilor de organe.

Partenerii campaniei umanitare sunt unitatea medicală Alma Clinic, Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava și Școala Postliceală Sanitară din Fălticeni.

ȘTIRI