Preoții din Fălticeni și Ciumulești slujesc astăzi la Biserica Spitalului MunicipalLocal

Preoții din Fălticeni și Ciumulești slujesc astăzi la Biserica Spitalului Municipal

       Accesări: 1586

Eveniment religios cu o însemnătate aparte în municipiul Fălticeni.

Preoții parohiilor din Fălticeni și Ciumulești vor sluji astăzi, la ora 17.30, la Biserica Sfântul  Pantelimon și Sfântul Alexandru din curtea Spitalului Municipal Fălticeni, ne-a informat protopopul de Fălticeni, preotul Adrian Dulgheriu.

Slujba Sfântului Maslu care va fi ținută de preoți îl va cinsti pe Sântul Luca al Crimeei. Numit doctor „fără-de-arginți”, Sfântul Luca al Crimeei a fost un ierarh mărturisitor ce a patimit mult pentru dragostea și credința lui în Hristos în temnițele comuniste. Născut într-o familie princiară, sfântul a fost un bun chirurg și profesor universitar, iar în cele din urăa, unul dintre marii predicatori ai secolului XX.

La finalul slujbei, preoții vor derula o activitate umanitară. Vor fi împărțite 250 de pachete cu alimente, cărți de rugăciune, bolnavilor aflați în grija Spitalului Municipal Fălticeni și a secției din Ciumulești.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

De asemenea, Spitalul Municipal Fălticeni a primit o serie de medicamente necesare pacienților, în valoare de 1.500 de lei.

Acțiunea are binecuvântarea ÎPS PIMEN, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, acordul conducerii Spitalului din Fălticeni, și se va desfășura și cu sprijinul Ocolului Silvic Bucovina.

Preotul protopop Adrian Dulgheriu ne-a informat că activitățile filantropice vor continua la nivelul Protopopiatului Fălticeni, fiind vizate persoane care au nevoie de sprijin, copii, tineri și bătrâni, cât și cazuri sociale deosebite.

ȘTIRI