Preotesei Maria Gavril i-a fost adusă la cunoștință moartea preotului Petru și a celor doi copiiActualitate

Preotesei Maria Gavril i-a fost adusă la cunoștință moartea preotului Petru și a celor doi copii

       Accesări: 15518

Vești cumplite pentru Maria Gavril. După 9 zile în care s-a aflat în comă, soția preotului Petru Gavril a fost înștiință despre moartea acestuia și a celor doi dintre cei patru copii ai familiei lor, în accidentul rutier din fatidica zi de 14 octombrie. Pacienta a fost informată treptat despre pierderea soțului și a fetițelor Anisia și Anastasia.

Preoteasa Maria Gavril (35 ani) este unul din cei 3 supraviețuitori ai cumplitului incident, petrecut la ieșirea din Cornu Luncii spre Rădășeni, în care și-au pierdut viața 6 persoane.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, afirmă că pacienta este conștientă, pune întrebări și evoluează bine din punct de vedere medical.

„De acum este talentului psihologului s-o canalizeze în așa fel încât veștile aflate să nu împieteze starea ei de sănătate.”, a declarat doctorul Ardeleanu .„Greul abia acum urmează. Are încă doi copii acasă, are de ce să trăiască și să se facă bine. Partea cea mai dureroasă este cea psihică, însă faptul că mai sunt doi copii care au nevoie de ea o motivează să se vindece”.

Starea de sănătate se îmbunătățește

Din punct de vedere medical, lucrurile evolează într-o direcție bună. Medicul Mihai Ardeleanu afirmă că starea de sănătate a pacientei Maria Gavril se menține pe o tendință ușor pozitivă.

În urma ultimelor investigații efectuate miercuri dimineață la tomograf, doctorii concluzionează că ficatul și-a revenit, diafragma și unul dintre rinichi, ambele cusute după accident, sunt funcționale. Coastele rupte se refac treptat, iar clavicula își va reveni în 6 săptămâni.

Maria Gavril a fost supusă miercuri dimineață unor noi investigatii la computerul tomograf, medicii dorind sa reevalueze leziunile interne ale acesteia.

Consiliată de un psiholog

Medicii suceveni sunt foarte atenți nu doar la starea de sănătate ci și la evoluția pacientei sub aspect emoțional. Maria Gavril dialoghează cu psihologul Geanina Cârlan care în același timp o consiliază pentru a trece mai ușor peste perioada extrem de dificilă generată de disparițiile fulgerătoare ale celor dragi: soțul, cei doi copii, sora preotului și soțul acesteia.

Mama este consolată cu gândul că doi dintre cei patru copii au rămas în viață.

Săptămâna trecută, aceștia au fost externați, acum fiind în grija unei mătuși din localitate suceveană Satu Mare.

ȘTIRI