Premiul întâi pentru eleva olimpică Ana Maria Cotun la Concursul național de comunicări ștințiifice la geografieEducație

Premiul întâi pentru eleva olimpică Ana Maria Cotun la Concursul național de comunicări ștințiifice la geografie

       Accesări: 960

Școala fălticeneană de geografie rămâne prima și cea mai bună din țară. Olimpica Ana Maria Cotun s-a clasat pe locul întâi la Concursul național de comunicări științifice, reușind pentru al doilea an consecutiv să încheie competiția pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Desfășurată în municipiul Hunedoara, întrecerea i-a reunit pe elevii de elită care studiază la liceu.

Ana Maria Cotun a obținut premiul I la secțiunea Geografia mediului, dar și cel mai mare punctaj din concurs. Eleva Colegiului Național ”Nicu Gane” a primit 94,75 de puncte din 100 posibile.

Performanța tinerei din Fălticeni vine la scurt timp după medalia de bronz câștigată în Serbia cu lotul național al României la Olimpiada Balcanică de Geografie.

Eleva le-a prezentat profesorilor din comisie lucrarea intitulată ”Influența hazardelor geomorfologice asupra organizării și extinderii periurbane a municipiului Fălticeni”. Competiția presupune două evaluări, cea scriptică, în care este analizată proiectul de 25 de pagini, însoțit de imagini, și cea orală în care elevul prezintă lucrarea în detaliu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Rezultatul fălticenencei Ana Maria Cotun nu-l surprinde deloc pe îndrumătorul Marcel Porof, doctor în geografie, care spune că locul I reprezintă răsplata sutelor de ore de muncă și studiu făcute de eleva din Fălticeni.

”Din punctul meu de vedere, rezultatul obținut este mai mult decât satisfăcător, atât individual cât și pe lot. Am obținut locul I și cel mai mare punctaj din concurs cu Ana Maria Cotun”, afirmă profesorul doctor Marcel Porof. ”Județul Suceava pleacă de la acest concurs cu fruntea sus. Avem două premii I și un premiu special.”

El mai spune că cele mai grele secțiuni din concurs au fost cele de mediu și fizică, pe care elevii suceveni le-au monopolizat și anul acesta, ocupând primul loc.

”Foarte rar coborâm de pe podium, de la aceste concursuri. Nu vreau să par lipsit de modestie, dar am arătat că suntem cei mai buni.”, conchide profesorul Porof. ”Personal nu țin minte când a fost ultima dată când nu am fost pe podium. Ținem ștacheta ridicată! Vrem să rămânem primii din țară la geografie!”

În urmă cu numai un an, Ana Maria Cotun reușea să-și adjudece premiul I în cadrul aceleași întreceri, desfășurată în iulie 2015 la Fălticeni.

Concursul național de comunicări științifice s-a derulat, între 18 și 22 iulie, pe trei secțiuni, Geografia mediului, Geografie fizică și Geografie umană, unde au participat 110 elevi din toate județele țării, dar și din capitală.

Județul Suceava a luat caimacul competiției naționale, două premii I, pe secțiunile mediu și fizică, și un premiu special, la secțiunea geografie umană, revenind lotului sucevean.

diploma-ana-maria-cotun

ȘTIRI