Premii pentru Şcoala „Mihail Sadoveanu” la concursul „Mathématiques sans frontières”Educație

Premii pentru Şcoala „Mihail Sadoveanu” la concursul „Mathématiques sans frontières”

       Accesări: 165

Elevii de la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni se numără printre premianţii ediţiei din acest an al Concursului internaţional Mathématiques sans frontières.

Clasele a VIII-a B, a VI-a C, a VI-a A, a VIII-a A, a VIII-a C au obţinut Premiul I, iar Clasele a VI-a B, a VII-a A, a V-a B au obţinut Premiul al II-lea.

Elevii au fost îndrumaţi de profesorii: Olaru Cornelia (matematică), Moisii Doina (matematică),  Paşcovici Elena (limba franceză), Apetrei Olimpia (limba franceză).

Mathématiques sans frontières este un concurs de matematică în limbi străine la care participă elevi din 35 de ţări.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Scopul concursului este de a favoriza interesul pentru studiul matematicii, munca în echipă, participarea tuturor elevilor, iniţiativa elevilor şi practicarea unei limbi străine.

Aflat la a 12-a ediţie în România şi la a 25-a ediţie în lume, concursul se adresează elevilor de gimnaziu.

Organizatorul internaţional este „Inspection pédagogique régionale de mathématiques„ (Franţa), iar organizatorul naţional este Şcoala Gimnazială nr.1 Suceava (http://msfromania.ro).

Clasa care participă este împărţită în echipe, fiecare echipă rezolvă 1-2 exerciţii, grupa care-şi termină exerciţiile poate să ajute grupa/ grupele în dificultate.

Evaluarea se face de către profesori de matematică în echipă cu profesori de limbă, pe baza baremului stabilit de echipa internaţională de concepere a subiectelor, ne-a informat prof. Elena Paşcovici, responsabilului echipei locale de la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”.

ȘTIRI