Premii pentru elevii Colegiului Național „Nicu Gane” Fălticeni la Festivalul internațional „Video Art” pentru liceeniEducație

Premii pentru elevii Colegiului Național „Nicu Gane” Fălticeni la Festivalul internațional „Video Art” pentru liceeni

       Accesări: 1342

Festivalul internațional „Video Art” pentru liceeni, aflat la a VIII-a ediție, desfăşurat la Suceava în perioada 27-29 mai 2016, şi-a desemnat câştigătorii etapei naționale.

Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni a fost din nou la înălțime. La secțiunea Spot publicitar și cu impact social, elevele Bianca Alina Itu (clasa a XII-a) şi Georgiana Conțu Andone (clasa a XI-a), de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, coordonați de profesorul Ioan Caulea, au obţinut Premiul I, cu filmul „Aventura vertical-orizontală”.

La aceeași secțiune, elevii Andreea-Dumitrița Răileanu (clasa a X-a) și Cosmin Ștefan (clasa a XII-a), coordonați de profesorul Marius Iacob, au obţinut Premiul al II-lea.

În etapa națională de la Suceava s-au calificat 14 echipe de liceeni din Cluj, Oradea, Piatra Neamț, Vaslui, Rădăuți, Fălticeni, și Suceava. Finaliștii

Imprumutul Promotional de Sarbatori

şi-au demonstrat abilităţile prin realizarea la faţa locului a unui scurtmetraj de maxim 5 minute, pe tema sugerată de juriul concursului, „Minoritățile din Bucovina”.

Elevii s-au deplasat sâmbătă dimineață în trei localități din Bucovina, unde conviețuiesc și minorități etnice: polonezii de la Poiana Micului, ucrainenii de la Negostina și huțulii de la Moldovița, aceste meleaguri și locuitorii lor fiindu-le  sursa de inspirație pentru realizările lor.

„A fost o experiență inedită pentru mine, ca dascăl, pentru că a trebuit să ies din rigorile educației formale, dar și pentru elevele mele, care și-au demonstrat talentul și creativitatea în acest domeniu. Sunt bucuros pentru Bianca pentru că premiul obținut reprezintă un imbold și un atu pentru realizarea visului ei de a deveni studentă la Universitatea de Arte din București, la secția Regie film.”, ne-a declarat prof. Ioan Caulea.

Etapa internațională se va derula la Suceava între 19-27 august 2016. La această etapă vor participa un număr de 30 de tineri, câte unul din fiecare țară membră a Uniunii Internaționale de Cinema (UNICA), care are în acest moment un număr de 30 țări membre din Europa și Asia. Reprezentantul României la etapa internațională va fi decis de către juriul național al Festivalului internațional Video Art pentru liceeni.

ȘTIRI