Premii numeroase pentru copiii pianiști din Fălticeni, Boroaia și Râșca la concursul județean „Tinere Talente”Actualitate

Premii numeroase pentru copiii pianiști din Fălticeni, Boroaia și Râșca la concursul județean „Tinere Talente”

       Accesări: 1029

Puține activități sunt la fel de captivante precum studiul pianului. Elevii care îndrăgesc acest instrument muzical au avut posibilitatea de a-și dovedi cunoștințele în domeniu în cadrul unei competiții unice în județ. Concursul „Tinere Talente” a reunit 80 de participanți din mai multe localități sucevene, dar și din orașele Botoșani și Iași.

Au participat atât pianiștii amatori, care se pregătesc în particular cu profesori de muzică, precum și cei care fac studii de specialitate la școli și licee vocaționale.

Elevii au fost grupați pe categorii de vârstă și nivel de pregătire, iar reprezentațiile lor au fost consemnate de un juriu de specialitate.

Printre concurenți s-au aflat 13 copii din Fălticeni și doi din comunele Boroaia și Râșca ce au încheiat competiția muzicală cu rezultate bune și foarte bune. Câțiva dintre ei au fost la prima participare așa că emoțiile au fost mari.

Premii întâi au obținut Bogdan Clipa (anul I de studiu) și Patricia Gavril (anul II de studiu) la categoria de vârsta 10-12 ani, respectiv Silviu Grumăzescu (anul II de studiu) la categoria de vârstă 13-17 ani.

Un grup mai numeros de copii au încheiat concursul cu premiul al doilea obținut de Sara Amariei (5-6 ani), Ilinca Crâșmariu (7-9 ani), David Amariei (9-11 ani), Octavian Merlă și Rareș Dochia (10-12 ani).

Printre premianți s-au numărat Ștefan Amariei (5-9 ani), Ștefan Lavric și Elena Radu (7-9 ani), Luca Crâșmariu (10-12 ani), Maria Lupu (16-17 ani) și  cărora juriul le-a acrodat premiul III.

Reprezentantele din mediul rural s-au remarcat prin rezultate la fel de meritorii.

Marta Biru din Boroaia și-a adjudecat premiul întâi la categoria de vârstă 7-9 ani, în timp ce Marta Andreica din Râșca a câștigat premiul II la categoria de vârstă 10-12 ani, ambele pianiste fiind în primul an de studiu.

Organizatorii spun că scopul competiței este crearea unor standarde în ceea ce privește interpretarea pianistică, descoperirea de talente pianiste, atragerea copiilor către activități benefice dezvoltării din punct de vedere educațional.

Acesta oferă, în același timp, posibilitatea de afirmare copiilor care nu studiază pianul la nivel profesionist, formarea deprinderii de a cânta în fața unui public cât și evaluarea tandemului profesor-elev.

Concursul „Tinere Talente” s-a desfășurat între 29 și 30 martie în sala Auditorium „Ion Carp Fluierici” din cadrul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

ȘTIRI