Premii în valoare de 80.000 de lei pentru elevii, profesorii și antrenorii din Fălticeni cu rezultate deosebite la olimpiade și competiții sportiveActualitate

Premii în valoare de 80.000 de lei pentru elevii, profesorii și antrenorii din Fălticeni cu rezultate deosebite la olimpiade și competiții sportive

       Accesări: 122

bani-premii-elevi-falticeniPerformanțele tinerilor fălticeneni sunt răsplătite cu bani. Elevii care au obținut rezultate deosebite, atât la olimpiade cât și la concursurile sportive, vor fi premiați de autoritățile locale. Alături de aceștia vor fi recompensați bănește profesorii și antrenorii care i-au îndrumat și coordonat.

Fondul de premiere se ridică la 80.000 de lei, din care 50.000 de lei provin din bugetul local și 30.000 de lei din sponsorizări.

Sumele au fost aprobate de deliberativ în ședință extraordinară din 14 iulie. Consilierii locali au votat în unanimitate proiectul de hotărâre inițiat de primarul Cătălin Coman.

Festivitatea de premiere este programată duminică seara, la ora 21, pe scena din centrul orașului, înaintea concertului Holograf.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Pentru al doilea an consecutiv vom premia elevii olimpici, sportivii cu rezultate deosebite în competiţiile naţionale şi internaţionale, profesori, respectiv antrenorii care i-au pregătit pentru a obţine aceste rezultate”, afirmă primarul Cătălin Coman. ”Este o modalitate de recunoaştere a valorilor, de recompensare şi de motivare. În acelaşi timp trebuie să recunoaştem şi să recompensăm munca profesorilor sau antrenorilor care pregătesc aceşti elevi şi să motivăm interesul lor pentru atingerea unor performanţe notabile.”

Pentru prima dată autoritățile locale îi vor premia și pe profesorii care i-au pregătit pe elevii olimpici.

69 de profesori care predau în cele 7 unități de învățământ din Fălticeni vor primi sume de bani. 51 dintre aceștia sunt de la colegiile fălticenene, 26 de profesori sunt de la Colegiul Național ”Nicu Gane”, 13 de la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” și 12 de la Colegiul ”Vasile Lovinescu”.

Vizați sunt și 18 dascăli de la cele patru unități școlare cu clasele I-VIII din municipiu. Școlile Gimnaziale ”Alexandru Ioan Cuza”, ”Ion Irimescu” și ”Mihail Sadoveanu” au câte cinci profesori pe lista celor care vor fi premiați, iar Școala Gimnazială ”Ioan Ciurea ” are patru profesori.

În ceea ce privește numărul elevilor, anul acesta sunt 119 elevi cu rezultate deosebite la competițiile școlare și sportive, 80 de colegii și 39 de la școlile gimnaziale.

Colegiul Național ”Nicu Gane” are 51 de elevi care vor fi premiați, Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” are 20 de elevi ce s-au remarcat la olimpiade, iar de la Colegiul ”Vasile Lovinescu” sunt 9 elevi cu rezultate bune și foarte bune la concursurile naționale.

Tabelul premianților include 12 elevi de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza”, 15 elevi de la Școala Gimnazială ”Ion Irimescu”, 6 elevi de la Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” și alți 11 de la Școala Gimnazială ”Ioan Ciurea”.

Printre cei care vor mai primi premii bănești se numără cei 58 de sportivi și 9 antrenori care activează sub culorile CSS Nicu Gane.

Lista cu elevii, sportivii şi cadrele didactice care vor fi premiaţi s-a întocmit pe baza tabelelor primite de la unităţile de învăţământ.

Rudy Hödl

ȘTIRI