Premii importante la geografie obținute de elevii Colegiului ”Nicu Gane”Educație

Premii importante la geografie obținute de elevii Colegiului ”Nicu Gane”

       Accesări: 171

Elevii Colegiului Național ”Nicu Gane” au devenit abonați la premiile olimpiadelor și concursurilor naționale. Una din disciplinele la care s-au făcut remarcați este geografia.

Sub îndrumarea profesorului Marcel Porof, numai puțin de 11 școlari din mediul gimnazial și preuniversitar au reușit să se întoarcă acasă cu distincții importante.

La Olimpiada Națională de Geografie de la Bacău, eleva Lorena Davidel a obținut premiul special, iar la Olimpiada de Științe ale Pământului de la Focșani s-a clasat pe locul al treilea.

Ea a mai primit o mențiune la Sinaia, la Sesiunea de Comunicări Ștințifice și Referate, cu lucrarea intitulată ”Cercetări paleogeografice și geomorfologice din bazinul Șomuzului Mare”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cu un buchet de distincții au fost răsplătiți alți cinci elevi ai colegiului fălticenean la Concursul Național de Proiecte de Mediu organizat între 15 și 20 iulie în Tabăra Muncel din județul Iași.

Premiul I a fost adjudecat de Ecaterina Ilincăi și Lorena Davidel cu proiectul unei case ecologice, în timp ce Eduard Boboc, Alexandra Pavăl și Cezar Zaharia au primit premiul III pentru proiectul intitulat ”Conacul Lebedelor”.

Rezultate excelente au bifat Delia Apostol și Emilia Boambă la Olimpiada Națională de Geografie destinată elevilor de gimnaziu. Fetele de la Colegiul Național ”Nicu Gane” au luat premiul I și premiul II.

Un alt premiu I a fost obținut de Adelina Cardaș la Sesiunea de Comunicări Ștințifice cu lucrarea ”Evoluția profilului funcțional și a peisajului urban în zona Fălticeni”.

În cadrul unei alte competiții, Concursul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie (ROSEF), elevele Lorena Davidel și Ecaterina Ilincăi au fost răsplătite cu o mențiune specială pentru proiectul unei locuințe care utilizează resursele naturale.

Șirul reușitelor a continuat la Concursul de Educație Ecologică ”Floare de Colț” unde liceencele Ecaterina Ilincăi, Lala Lorena și Andra Ciobanu au fost distinse premiul I și II într-o competiție cu probe distincte axate pe abilitățile practice.

O performanță la fel de bună au bifat Ioana Leți, Cezar Zaharia, Alexandra Pavăl și Eduard Boboc la Concursul Internațional ”Copii salvați planeta albastră” desfășurat, în prima decadă a lunii iulie, în localitatea Moreni din județul Dâmbovița. Aceștia au obținut la competiția școlară pe teme de mediu marele premiu, două premii I și un premiu II.

ȘTIRI