Premii de Excelență acordate de Primăria Fălticeni pentru 55 de persoane care s-au evidențiat în comunitatea localăLocal

Premii de Excelență acordate de Primăria Fălticeni pentru 55 de persoane care s-au evidențiat în comunitatea locală

       Accesări: 3289

Un gest de recunoștință la final de an. Administrația locală a ținut să-i răsplătească pe cei care au sprijinit ori promovat comunitatea locală, dar și pe cei care au avut rezultate deosebite în domeniile lor de activitate în anul centenar. În acest sens, 55 de persoane au primit Premii de Excelență.

Evenimentul s-a desfășurat joia trecută la sala „Aurel Băeşu” din incinta Muzeului de Artă „Ion Irimescu”.

Diplomele au fost înmânate de primarul Cătălin Coman în cadrul expoziției fotografice „Târg boem la Centenar”. Pe lângă premiile acordate, edilul municipalității fălticenene le-a oferit acestora şi un pachet personalizat de sărbători.

El a subliniat în cadrul evenimentului că Primăria și Consiliul Local doresc să arate fălticenenilor cât de mult apreciază rezultatele acestor persoane, prezentându-i comunităţii pe cei mai performanţi dintre membrii ai săi.

„Nu era un moment mai potrivit pentru a celebra aşa cum se cuvine pe ce care într-un domeniu de activitate sau altul au pus umărul la dezvoltarea acestui oraş, decât la o expoziţie de artă fotografică de înaltă calitate, cu imagini din oraşul nostru.”, a spus Cătălin Coman. „Excelenţă înseamnă atât performanţă, dar Excelenţă li se spunea, pe vremuri, personalităţilor unei comunităţi. Mă bucur că am reuşit în acest an, prin această gală, să le arătăm fălticenenilor cât de mult le apreciem performanţa lor, dar, în acelaşi timp, să prezentăm comunităţii pe cei mai performanţi membrii ai săi. Vă mulţumesc, ca primar al Municipiului Fălticeni, dar şi în numele Consiliului Local, pentru că sunteţi performanţi şi reprezentativi pentru comunitatea noastră.”

Persoanele care au primit diplomele sunt profesori, cadre militare, ingineri, scriitori, preoți, elevi, antrenori și organizaţii neguvernamentale.

Profesoara și scriitoarea Mioara Gafencu, profesorul și artistul plastic Gabrel Baban, colonelul Ionel Postelnicu, preotul Ioan Argatu, profesorele și interpretele Maria Tanasă și Lenuța Rusu, profesorul Petru Crăciun și Corala Leon Băncilă s-au numărat printre laureații evenimentului.

Diplome de excelență au mai primit antrenorii cluburilor de înot, volei, tenis de câmp, tenis de masă, atletism, fotbal, canotaj și arte marțiale cu rezultate deosebite la nivel național.

Din grupul celor 55 de premiați s-au mai aflat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, notarul public Dragoş Apostol, Grupul Local de Tineret „Aripi în Europa”, fotograful Codrin Anton și jurnalistul Rudy Hödl.

Lista laureaților:

– Scriitoarea Mioara Gafencu

– Profesorul Petru Crăciun pentru performanţele obţinute cu lotul naţional la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din China (2018).

– Camelia Iordache, preşedinte al Organizaţiei Salvaţi Copii Suceava, şi Elena Ailincăi, coordonator proiect, pentru dotarea cu două incubatoare de terapie intensivă a Maternităţii Fălticeni.

– Preoţii Ioan Argatu, Ionuţ Suditu şi Claudiu Hariuc pentru finalizarea lucrărilor de construire a Catedralei “Învierea Domnului”.

– Inginerii Ovidiu Mustaţă, Ovidiu Strugaru, Mihaela Ionaş, Ioan Popovici, Gheorghe Taropa, Cătălin Taropa și Ionel Moşneagu pentru contribuţia adusă la realizarea monografiei Centrului Energetic Fălticeni.

– Profesorul Cornel Anton pentru o viaţă petrecută ca profesor – antrenor de fotbal şi descoperea unor jucători importanţi care au evoluat sau încă mai evoluează în fotbal, Schumacher, Maftei sau Şchiopu.

– Eleva Magda Adriana Oprişanu şi profesoara Daniela Pavel de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, pentru menţiune la Olimpiada Internaţională de Lectură.

– Colonelul Cătălin Ungureanu, preşedinte al A.C.S. Şomuz Fălticeni, Radu Anania şi Eduard Lichtenstein pentru performanţa de a readuce fotbalul fălticenean în eşaloanele divizionare, după 10 ani.

– Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu pentru dotarea cu echipamente medicale a Spitalului Municipal şi iniţierea campaniei umanitare de donare sânge „Dăruim sânge pentru viaţă”.

– Notarul public Dragoş Apostol pentru organizarea Conferinţei Naţionale „Dinastia Lovineştilor” având ca preşedinte pe academicianul Eugen Simion.

– Profesoara interpretă de muzică populară Maria Tanasă, coordonator al Grupului Folcloric “Balada”.

– Profesoara interpretă de muzică populară Lenuţa Rusu, coordonator al grupurilor folclorice “Moldava” şi “Micii Răzeşi”, ale Clubului Copiilor Fălticeni pentru păstrarea şi promovarea tradiţiilor etno- folclorice.

– Instructorul Marcel Dascălu, pentru rezultatele obţinute cu secţia de tenis de câmp în turneele Tenis10 FRT şi turneele campionilor.

– Scriitorul Alexa Paşcu pentru activitatea publicistică.

– Iulian Todirică, preşedintele Retro Mobil Club Suceava, pentru organizarea celei mai mari expoziţii de vehicule istorice din judeţ ca număr de vehicule expuse şi valoare şi organizarea ediţiei a IV-a, a Moldova Classic Rally.

– Antrenorii Luis Lăcătuş şi Andrei Pinticanu pentru performanţele copiilor în competiţiile naţionale de înot cu echipa A.C.S. Nada Florilor.

– Antrenorii Marius Stan, Ionel Ciocan, Diana Floriştean, pentru performanţele realizate în competiţiile naţionale de volei, cu echipele C.S.S. Nicu Gane.

– Colonelul în retragere Dumitru Rozloveanu, preşedintele Filialei Fălticeni a Asociaţiei Veteranilor de Război.

– Colonelul Ionel Postelnicu, comandantul Şcolii militare de subofiţeri de jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni, pentru activităţile dedicate Centenarului, împlinirii a 10 ani de existenţă a şcolii, 60 de ani de cazarmă în ministerul de interne, 120 de ani de cazarmă a Regimentului 16 Dorobanţi.

– Colonelul (r) Iulian Macovei pentru colaborarea foarte bună a Detaşamentului de Jandarmi Fălticeni cu administraţia publică locală până la trecere sa în rezervă.

– Antrenorii secţiei de canotaj C.S.S. Nicu Gane, Vasile Avrămia şi Ana Avrămia.

–  Antrenorul Alin Findanis pentru rezultatele secţiei de atletism şi activitatea de promovare a atletismului.

– Grupul Local de Tineret „Aripi în Europa” din Fălticeni pentru modul atractiv şi interactiv în care voluntarii grupului organizează activităţi pentru copii în fiecare sfârșit de săptămână.

– Preotul Teodor Brădăţanu, managerul Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, pentru organizarea expoziţiilor cu obiecte unicat, provenite din tezaurul unor importante muzee din ţară.

– Antrenorul Marcel Irimie, pentru promovarea fotbalului feminin la nivel divizionar, pentru activitatea în stafful primei echipe naţionale de futsal feminin a României, pentru calificarea echipei de futsal C.S.S. Nicu Gane la turneul final al Campionatului Naţional de Futsal U19 (la prima participare în această competiţie).

– Studentul Paul Adrian Tihan, pentru promovarea folkului.

– Asociaţia Strada Mare, prof. Gabrel Baban şi prof. Gheorghe Artene pentru realizarea Altarului Eroilor.

– Corala Leon Băncilă pentru rezultatele obţinute pe plan internaţional.

– Profesorul și antrenorul Iulian Darabă, pentru activitatea şi performanţele obţinute de cluburile CSS Nicu Gane Fălticeni, ACS Nada Florilor şi ACS Şomuz Fălticeni, ing. Cătălin Cozma, coordonator al echipei de tenis de masă ACS Şomuz Fălticeni, participantă în Divizia A de tenis de masă, antrenorului de judo Liviu Deleanu, pentru activitatea secţiei de judo la nivel de juniori, Marius Maxim, instructorul clubului Kim Long Dao Fălticeni (arte marţiale stilul Qwan Ki Do) pentru performanţele obţinut în competiţiile naţionale la nivel de juniori şi seniori.

– Jurnalistul Rudy Hödl pentru promovarea municipiului Fălticeni în mass–media.

–  Fotograful Codrin Anton pentru promovarea municipiului Fălticeni prin fotografie.

– Antrenorii Vasile Nistor şi Gheorghe Butnaru pentru revitalizarea boxului fălticenean.

– Profesorul Andrei Aileni pentru activitatea Clubului Foresta Fălticeni 2016 în fotbalul juvenil.

– Profesorul Dan Dăscălescu, pentru activitatea desfăşurată în calitate de antrenor al echipei de fotbal Şomuz Fălticeni.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI