Premii ale elevilor de la Colegiul „Vasile Lovinescu”  din Fălticeni la Concursul Național „ȘTIU ȘI APLIC”Educație

Premii ale elevilor de la Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni la Concursul Național „ȘTIU ȘI APLIC”

       Accesări: 887

Școlile din Fălticeni adună roadele muncii din cursul anului. În perioada 13-15 mai 2016, la Iași, s-a desfășurat Concursul Național „Știu şi aplic”, concurs ce se află în Calendarul Activităților Educative Naționale al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Ediția cu numărul patru s-a bucurat de o participare numeroasă, în competiție fiind prezenți și elevi din Fălticeni.

Etapa naţională a fost organizată de Inspectoratul Școlar al Județului Iași, în colaborare cu Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi ” Iaşi , ITM Iaşi și Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi – Facultatea de Construcţii de Maşini și Management Industrial.

În cadrul acestui concurs s-au implicat și parteneri din sectorul economic al judeșului Iasi: DELPHI, APAVITAL, BRD, Arcelor Mittal, RENANIA.

Concursul a presupus parcurgerea unui număr de trei probe probe: o probă scrisă individuală, o probă interactivă la calculator și o probă practică, pe doua secțiuni, respectiv teoretic și tehnologic.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

După ce în luna aprilie au participat la faza județeană a acestui concurs, reușind calificarea la faza următoare, elevii Colegiului ,,Vasile Lovinescu” din Fălticeni, Berariu Ionuț Alin (clasa a XII-a tehnician mecanic) și Tătaru Narcis (clasa a XI-a tehnician mecanic) coordonați de prof. ing. Ciocîrlan Florin au participat și la faza națională, secțiunea tehnologic, concurând alături de echipe formate din câte 2 elevi de la 72 colegii și licee tehnice din țară precum și 4 elevi din Chișinău, Republica Moldova (150 elevi!).

La finalul celor trei probe elevii din Fălticeni au ocupat locul II (podiumul fiind completat de Colegiul Tehnic ”Mihail Sturdza” din Iași-locul I și  Colegiul Tehnic INFOEL din Bistrița-locul III). Elevul Tătaru Narcis a primit și Premiul Special după ce a obținut la proba scrisă cea mai mare notă din concurs.

Festivitatea de premiere a avut loc duminică, 15 mai, în Aula Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași.

ȘTIRI