Premierul Sorin Grindeanu anunță oficial abrogarea Ordonanței 13 privind modificarea codurilor penaleNațional

Premierul Sorin Grindeanu anunță oficial abrogarea Ordonanței 13 privind modificarea codurilor penale

       Accesări: 955

Ordonanța care i-a nemulțumit pe români va fi abrogată. OUG privind modificarea Codurilor penale va fi abrogată mâine, duminică, în ședință de guvern. Anunțul oficial a fost făcut în urmă cu câteva minute de premierul Sorin Grindeanu.

Prim-minstrul a făcut câteva declarații de de presă, în această seară, la Palatul Victoria.

„Am luat, după aceste zile, câteva decizii. Prima, mâine vom face în regim de urgență o ședință de guvern pentru abrogarea acestei ordonanțe, Am ascultat şi am văzut şi auzit în aceste zile foarte multe opinii. . Multe din partea colegilor de partid din care fac parte de 20 de ani, din coaliţia guvernamentală, colegi de politică. Vă spun decizia mea ca prim ministru.”, a declarat premierul Grindeanu.

”Nu vreau şi nu doresc să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două. Pe de o parte, pe cealaltă argumentele celor care ne-au susţinut, pare ruptă în două. E ultima mea dorinţă de a se ajunge la aşa ceva. Tot ce înseamnă deciziile pe care CCR le-a luat în timp şi care nu au fost puse în practică, e normal, chiar conform legii, ca în cel mai scurt timp să îşi găsească transpunerea în cadru legal. Orice decizie a CCR e obligatorie pentru toată lumea.”

”Am văzut poziţiile oamenilor. S-a creat un clivaj în societate. Ca prim ministru, am luat după aceste zile câteva decizii.”

”Mâine vom face în regim de urgenţă o sedinţă de guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe. Folosesc termenul abrogare, e folosit de către Administraţia Prezidenţială. Vom găsi termenul legal ca să nu intre în vigoare, abrogare, prorogare. Voi demara rapid o consultare cu toate partidele, pornind de la deciziile CCR şi de la forma pe care o avem excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, ca după un dialog pe care sper să îl am , în scurt timp să trimitem proiect de lege în parlament pentru punerea in acord a deciziei CCR cu cadrul legal.”

”Toate argumentele pe care le-am avut în susţinerea acestei OUG nu au fost foarte bine comunicate. S-a creat confuzie, distorsiuni care nu au legătură cu ce s-a adoptat. De aceea, Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele. Doresc în continuare a pune în practică programul de guvernare pentru care am fost votaţi. Avem 12 puncte pe care trebuie să le adoptăm prin şedinţele viitoare de guvern”.

Știre în curs de actualizare

ȘTIRI