Premierul Cioloș l-a numit secretar de stat pe fălticeneanul Daniel Şandru: El va coordona noul Departament CentenarActualitate

Premierul Cioloș l-a numit secretar de stat pe fălticeneanul Daniel Şandru: El va coordona noul Departament Centenar

       Accesări: 2799

Cel mai nou secretar de stat din Guvernul României este un fălticenean. Reputatul profesor universitar doctor Daniel Șandru este însărcinat să conducă un departament proaspăt înființat care se va ocupa cu organizarea evenimentelor dedicate aniversării Centenarului României (1918-2018) și a Primului Război Mondial. Executivul aproba la începutul lunii iulie înființarea unei structuri în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, numit Departamentul Centenar.

Fălticeneanul Daniel Șandru a fost numit secretar de stat printr-o decizie a premierului Dacian Cioloș.

Noul departament are ca obiectiv coordonarea la nivel naţional a pregătirii, organizării şi desfăşurării manifestărilor, a acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918 – 2018) şi a Primului Război Mondial.

Începând de marți, 9 august 2016, departamentul este condus de Daniel Șandru.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Departamentul Centenar nu are personalitate juridică, se află în subordinea prim-ministrului și este finanțat de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Primele acțiuni coordonate de Departamentul Centenar vor avea loc pe data de 27-28 august, când va fi sărbătorită intrarea României în Primul Război Mondial.

Daniel Șandru, în vârstă de 40 de ani, este directorul revistei de cultură contemporană ”Timpul” și directorul editorial al editurii Adenium. El activează ca profesor de științe politice la Universitatea ”Petre Andrei”, din Iași, instituție unde în prezent este prorector.

În anul 2015 el a primit din partea autorităților locale titlul de ”Cetățean de Onoare” al municipiului Fălticeni.

ȘTIRI