Premieră medicală locală și județeană la Alma Clinic: Tratamentul revoluționar cu ozon este disponibil la FălticeniSănătate

Premieră medicală locală și județeană la Alma Clinic: Tratamentul revoluționar cu ozon este disponibil la Fălticeni

       Accesări: 8185

Premieră pe piața medicală locală și județeană. Gama serviciilor de sănătate oferite publicului este completată cu o noutate absolută la Alma Clinic. În cadrul policlinicii de pe strada Ana Ipătescu pot fi realizate acum ședințe de ozonoterapie sau tratament cu ozon.

Regăsită în centre medicale renumite din țară, cea mai modernă și eficace terapie neinvazivă și nedureroasă este acum disponibilă și la Fălticeni.

Considerat un tratament revoluționar, cu efecte pe termen lung și cu acțiuni vindecătoare remarcabile, ozonoterapia
este recomandată datorită numărului mare de afecțiuni cărora se adresează, precum și efectelor sale imediate și de durată. Numărul mic de contraindicații, posibilitatea pe care o oferă de a preveni unele afecțiuni, completează lista avantajelor acestui tip de terapie.

Este o metodă novatoare de tratament nemedicamentos care folosește un amestec de oxigen-ozon. La Alma Clinic ședințele de terapie sunt conduse de doctorul Andrei Costea, medic specialist recuperare, medicina fizică și balneologie, doctor în științe medicale. Acestea  pot dura între 20 și 60 de minute, în funcție de tehnica aplicată și de patologie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Prețul unei ședințe poate varia între 60 și 140 lei.

Numărul ședințelor depinde de diagnostic și de răspunsul la tratament. În sprijinul unui act medical de înaltă calitate, Alma Clinic dispune de un generator de ozon fabricat în Germania, certificat atât la nivel național, cât și european.

Ozonoterapia reprezintă o terapie bazată pe injectarea sau insuflarea în organism a unei anumite cantități de ozon, prin diferite tehnici precum administrare locală: injectarea unei cantități de ozon într-o pungă de plastic special, injectarea intramusculară, subcutanata sau intraarticulară și digestivă prin insuflare rectală.

”Terapia cu ozon sau ozonoterapia este un tratament natural, alternativ, neinvaziv și nedureros, utilizat și recunoscut pentru excelentele efecte de vindecare. Din informațiile noastre, în prezent, în județele Suceava, Botoșani și Neamț, suntem singurii care integrează ozonoterapia în terapia de recuperare.”, explică doctorul Andrei Costea. ”Administrată complementar altor tratamente, aceasta este indicată în complicațiile tardive ale diabetului zaharat (piciorul diabetic, arteriopatia diabetica), insuficienta circulatorie cerebrala post-accident vascular, colită ulcero-hemoragică, terapie complementară în oncologie și în geriatrie, afecțiuni ortopedice și reumatologice cronice, ulcere varicoase, escare, arsuri, herpes zoster, tulburări de dinamică sexuală.”

Copiii și adolescenții pot fi supuși tratamentelor cu ozon însă, pentru copii există protocoale speciale, patologia tratată nu intră în competența recuperării medicale, aceasta fiind apanajul dermatologiei și al alergologiei.

Prin ozonoterapia modernă se obțin rezultate terapeutice remarcabile. Acțiunea directă a ozonului, prin aplicații locale, are un puternic efect dezinfectant, antibacterian de tip sistemic, revitalizant și trofic, antialgic și miorelaxant. Reducerea consumului de medicamente alopate și implicit a reacțiilor secundare provocate de acestea reprezintă un argument în plus în favoarea utilizării ozonoterapiei.

Aceasta este indicată și în afecțiuni precum ulcerul sau hepatita deoarece crește capacitatea de detoxifiere a organismului, regenerează mucoasa, restabilește flora intestinală.

Atât de des întâlnitele afecțiuni reumatologice sunt vizibil ameliorate prin terapia cu ozon. Coxartroze, gonartroze, spondiloartroze, hernia de disc vertebral, discopatii, contracturi musculare, afecțiuni inflamatorii ale articulațiilor.

Glicemia și colesterolul sunt reglate. Infecțiile bacteriene și virale sunt prevenite și tratate. Sistemul imunitar îmbunătățit. Durerile de coloana sunt mult diminuate.

Cu toate acestea, ozonoterapia nu poate fi aplicată unui segment bine definit de pacienți.

”Singura contraindicație absolută este deficitul de G6PD sau anemia hemolitică.”, susține doctorul Andrei Costea. ”Contraindicațiile relative sunt următoarele: hipertiroidia necontrolată, hipertensiunea necontrolată, sarcina, accidentul vascular hemoragic recent și stări hemoragice acute/recente. De asemenea, aceeași situație este valabilă în cazurile de leucemie și trombocitopenii severe.”

Terapia cu ozon reprezinta un tratament revoluționar, cu efecte pe termen lung și cu acțiuni vindecătoare remarcabile.

Singurul efect secundar notabil al ozonului apare atunci când este inhalat în doză mare, fiind toxic pentru căile respiratorii. Din acest motiv, Alma Clinic am preferat aparatura furnizata de un producător german, de încredere. Astfel, administram terapia în condiții de maximă siguranță pentru pacient și pentru personalul medical.

Ozonul medical se produce prin trecerea unor impulsuri electrice printr-un dispozitiv cu oxigen gradat, iar scopul producerii și folosirii ozonului este stabilitatea oferită celulelor normale și capacitatea de a elimina celulele anormale, imature, bolnave, care sunt străine corpului uman: viruși, bacterii, fungi.

În urma studiilor, s-a demonstrat că cea mai bună cale pentru îmbunatățirea stării de sănătate a unui pacient sau creșterea capacității de efort este ozonoterapia.

Prin metodele sale, terapia cu ozon permite reducerea consumului de medicamente alopate și consecutiv a reacțiilor secundare provocate de acestea.

ȘTIRI