Premieră medicală la Fălticeni: Se fac teste de efort la Alma ClinicSănătate

Premieră medicală la Fălticeni: Se fac teste de efort la Alma Clinic

       Accesări: 612

Elemente de noutate la Alma Clinic. Din data de 2 februarie la centrul medical din Fălticeni se pot face teste de efort cardiovascular. Specialiștii îl recomandă pentru evaluarea funcției cardiace și poate descoperi prezența unei afecțiuni, inaparentă pe o electrocardiogramă obișnuită (EKG) și poate releva existența unei afecțiuni coronariene, în special cardiopatia ischemică.

Persoana care face testul va pedala pe o bicicletă magnetică, după ce în prealabil i se aplică pe corp șase până la doisprezece electrozi, care sunt conectați la un aparat EKG și un computer.

Investigația neinvazivă presupune înregistrarea electrocardiogramei și măsurarea tensiunii în timp ce pacientul face efort fizic dozat.

Testul de efort se face numai în prezența cardiologului și durează între 15 și 30 de minute. Acesta are presupune creșterea graduală a rezistentei la pedalat, în reprize de câte trei minute. Proba ajută la evaluarea funcției cardiace și poate indica dacă durerea, pe care pacientul o resimte în piept, are drept cauză afectarea vaselor ce irigă mușchiul inimii, strâmtorarea sau astuparea acestora.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

O altă noutate prezentă la Alma Clinic este așa-numitul electrocardiograf mobil sau Holterul EKG. Acesta oferă posibilitatea monitorizării tensiunii arteriale timp de 24 de ore. Cu dimensiuni mai mici decât ale unui telefon inteligent, dispozitivul înregistrează ritmul inimii prin intermediul unor electrozi plasați pe piept, oferind informații despre funcționarea organului pe parcursul unei zile normale, atât în condiții de repaus cât și în condiții de stres și efort fizic.

Holterul EKG, cântărește 50 -100 grame și este purtat într-o husă specială în jurul taliei sau la gât.

Cardiologii afirmă că examinarea este indicată pentru diagnosticarea tulburărilor de ritm care nu sunt surprinse pe electrocardiograma obișnuită de repaus, și care se pot manifesta prin palpitații sau sincope.

Totodată, electrocardiograma mobilă este necesară în cazul anumitor boli cardiace, persoanelor cu risc crescut de aritmii, celor ce urmează un tratament antiaritmic, precum și pentru diagnosticarea ischemiei silențioase.

Programările pentru examinările cardiologice la Alma Clinic, testul de efort și monitorizarea continuă a activității cardiace se fac de luni până vineri între 7.30 și 19.00, consultații fiind efectuate sâmbăta.

Rudy H.

ȘTIRI