Premieră în învățământul militar. Schimb de experienţă între SMSJ Fălticeni şi Academia de Poliţie BucureştiLocal

Premieră în învățământul militar. Schimb de experienţă între SMSJ Fălticeni şi Academia de Poliţie Bucureşti

       Accesări: 2399

Viitorii ofițeri ai Ministerului Afacerilor Interne au văzut cum se aplică în practică noțiunile învățate în anii de facultate.

În perioada 1 – 6 noiembrie 2016, o delegaţie din partea Academiei de Poliţie „A.I.Cuza” Bucureşti, formată din 15 studenţi, s-a aflat într-un schimb de experienţă la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni. Studenții au fost coordonați de preşedintele Asociaţiei Studenţilor din Academia de Poliţie, studentul caporal Cucolea Andrei.

În aceeaşi perioadă de timp, o delegaţie formată din 15 elevi ai Şcolii Militare de Jandarmi din Fălticeni s-a aflat în schimb de experienţă la Academia de Poliţie.

Lui Andrei Cucolea îi aparține iniţiativa realizării acestui proiect. Trebuie menționat că Andrei a fost elev al şcolii militare din Fălticeni, în perioada 2012-2014.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Mă bucur că m-am întors la Fălticeni după doi ani și văd schimbări majore în ceea ce privește condițiile oferite elevilor. Cu ajutorul Asociației Studenților din Academia de Poliție Al. I Cuza, al conducerii academiei, și cu sprijinul pe care l-am avut din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, am reușit să realizăm acest proiect care are ca scop principal colaborarea instituțională dintre Școala Militară și Academia de Poliție. Am găsit mult sprijin din partea profesorilor, instructorilor, dar și al elevilor. Este primul schimb de experiență dintre o școală militară și o academie de poliție. Este important și sunt satisfăcut pentru că ei înțeleg acum cum este pregătit un subofițer. Este foarte important ca noi, ofițerii, să înțelegem cum este pregătit un subofițer. În acest fel, colaborarea dintre ofițer și subofițer va fi mult mai bună iar misiunile pe care le avem ca și minister vor fi mult mai bine îndeplinite. Asfel de schimburi de experiență ar trebui să se facă an de an, nu numai cu școala de subofițeri de la Fălticeni, dar și cu celelalte școli, a declarat studentul caporal Andrei Cucolea, pentru Cronica de Fălticeni.

Și studentele Arabela Ivașcu și  s-au declarat interesate de acest schimb de experiență.

“Găsesc foarte benefic acest schimb de experiență. După ce terminăm anul doi, avem ocazia să ne specializăm, iar în cadrul acestui schimb avem ocazia să interacționăm cu elevii de aici, să vedem ceea ce învață, să putem trăi practic ceea ce noi învățăm teoretic în cadrul academiei, ne-a declarat studenta Arabela Ivașcu.

Această experiență în cadrul școlii de subofițeri de la Fălticeni m-a ajutat să mă conving la ce specializare voi opta în anul al treilea. Am făcut numeroase activități practice, iar în academie nu am avut nu am avut șansa să fac acest lucru. Totodată am cunoscut și zona, m-am simțit minunat. Este o experiență pe care ași dori să o repet și o recomand tuturor studenților din Academia de Poliție”, a precizat și studenta Elena Diana Năstasă.

După cum ne-au mărturisit studenții, experiența de la Fălticeni constituie un bun prilej pentru ei de a lua contact cu modul de pregătire al elevilor jandarmi.

Activităţile didactice la care au participat au fost preponderent cu caracter practic-aplicativ, din domeniul intervenţiei profesionale, tragerii cu armamentul şi pregătirii juridice. Întrucât studenţii sunt din cadrul Facultăţilor de Ştiinţe Juridice şi Administrative, de Poliţie şi de Jandarmi, participarea acestora în comun şi alături de elevii jandarmi la procesul de pregătire le-a întărit şi mai mult convingerea că lucrul în echipă şi cooperarea interinstituţională sunt esenţiale pentru reuşita misiunilor care vor face obiectul activităţilor operative viitoare. De asemenea, în timpul liber, studenţii au efectuat vizite la obiectivele turistice şi istorice din zona Fălticeni şi Suceava”, ne-a informat lt. col Cristian Ipate, purtătorul de cuvânt al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș”.

ȘTIRI