Prefectura Suceava solicită punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii în privinţa prezenţei bacteriei Clostridium perfringens în apele de suprafaţăActualitate

Prefectura Suceava solicită punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii în privinţa prezenţei bacteriei Clostridium perfringens în apele de suprafaţă

       Accesări: 244

Prefectura Suceava a convocat astăzi o şedinţă a Grupului de suport tehnic – epidemii, pe tema prezenţei bacteriei Clostridium perfringens în apele de suprafaţă din judeţ.
La întâlnirea cu prefectul Constantin Harasim au participat reprezentanţii ISU “Bucovina” Suceava, APM Suceava, DSP Suceava, GNM-CJ Suceava, SGA Suceava, DSVSA Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului, în urma şedinţei s-a hotărât solicitarea unui punct de vedere Ministerului Sănătăţii referitor la rezultatele analizelor oferite de DSP Neamţ, cât şi interpretarea acelor valori.
Prezența bacteriei în cursurile de apă din bazinul hidrografic râu Bistriţa va fi monitorizată în continuare și se vor efectua noi analize de laboratoarele acreditate RENAR.

Analizele apei efectuate de DSP Neamţ, inclusiv pe râul Bistriţa în judeţul Suceava, au indicat valori mici ale bacteriei Clostridium perfringens în zona dintre Vatra Dornei şi Broşteni, şi o valoare mare în amonte, în zona Cârlibaba, unde debitul râului este mic.

 

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI