Actualitate

Prefectul Sinescu va fi cercetat sub control judiciar

       Accesări: 61

florin_sinescu_prefect_suceavaSâmbătă, 21 februarie 2015, Tribunalul Suceava a respins ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.N.A. Suceava privind luarea măsurii arestării preventive faţă de Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava, şi Melen Vasile Viorel, primarul comunei Brodina, suspectaţi de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2012 — 2014. Faţă de cei doi a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

În ceea ce-l priveşte pe  Florin Sinescu, în cazul său au fost menţinute trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. Sinescu trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura, în speţă Tribunalul Suceava, sau în faţa căruia se află cauza, cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, respectiv la Poliţia Municipiului Suceava.

Pe durata controlului judiciar trebuie să respecte şi o serie de obligaţii: să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a Tribunalului Suceava; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu celelalte persoane care au calitatea de inculpaţi/suspecţi ori de alţi subiecţi procesuali în cauză (martori, experţi). În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI