Prefectul cere monitorizarea cursurilor de apă din judeţul SuceavaRural

Prefectul cere monitorizarea cursurilor de apă din judeţul Suceava

       Accesări: 85

Situaţia şi prognoza hidrometeorologică din perioada următoare pun în alertă autorităţile judeţene. Încălzirea semnificativă a vremii ar putea conduce la potenţiale inundaţii cauzate de căderea unor cantităţi de precipitaţii, topirea bruscă a zăpezii, dar şi prezenţa fenomenelor de dezgheţ pe cursurile de apă.

În acest context se impun o serie de măsuri şi acţiuni care au ca scop atât pregătirea comunităţilor pentru gestionarea unor eventuale situaţii de urgenţă, cât şi luarea tuturor măsurile necesare care se impun pentru prevenirea şi diminuarea unor eventuale pagube produse de inundaţii.

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a convocat astăzi o şedinţă de lucru cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina”, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Suceava, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare – Filiala Suceava, Gărzii Forestiere şi Direcţiei Silvice.

În cadrul întâlnirii, prefectul a solicitat luarea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea scurgerii apelor mari pe cursurile de apă din localităţi, pentru întreţinerea şi reprofilarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale, precum şi pentru îndepărtarea materialului lemnos existent pe cursul formaţiunilor torenţiale din zona localităţilor, a rumeguşului şi a deşeurilor menajere de pe malurile cursurilor de apă şi în special în zona podurilor şi podeţelor, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Totodată s-a pus în discuţie asigurarea materialelor şi mijloacelor de apărare împotriva inundaţiilor, aşa cum sunt prevăzute în Planurile locale de apărare împotriva inundaţiilor de la nivelul tuturor unităţilor administrativ teritoriale din judeţ, precum şi instruirea membrilor Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă.

ȘTIRI